Liepājas teātrī trešdien notiks amerikāņu autora Džeroma Kiltija komēdijas "Mīļais melis" pirmizrāde.
Neparastais stāsts notiek laikā starp abiem pasaules kariem, un tā varoņi - ekscentriskā angļu aktrise Stella Kempbela un dramaturgs Džordžs Bernards Šovs. Attiecības, kuras ilgušas vairāk nekā 40 gadus, dokumentētas vairākos simtos vēstuļu, kuras aktrise glabājusi vecā cepuru kārbā zem savas gultas.

Daļa no šīs sentimentālās sarakstes pēc Kempbelas iniciatīvas bija publicēta vēl abu mīlētāju dzīves laikā, bet toreiz tās piedzīvoja stingru Bernarda Šova cenzūru.

Tomēr publika bija ieintriģēta slavenību privātās dzīves noslēpumos un veltīja Kempbelai komplimentus par to, ka viņa atklājusi pasaulei pilnīgi citādu - cilvēcisku Šovu, nevis to sarkastisko, dzēlīgo un nihilistisko vīru, kādu tā līdz šim bija pazinusi. Vēlāk sarakste tika publicēta pilnībā, un to savā lugā brīvi izmantojis Džeroms Kiltijs.

Oļģerta Krodera režijā lugas vēstuļu lasīšanas forma ir iznīcināta un teksti pārvēršas dialogos un reālā darbībā. Izrādē abu egocentrisko ciniķu patiesās jūtas un emocijas, par kurām paši labprātāk klusētu, atklājas spožā un asprātīgā vārdu pingpongā.

40 gadu laikā šie cilvēki piedzīvo gan slavas triumfu, gan tuvu cilvēku zaudējumu, gan vecuma un aizmirstības tuvumu.

Komēdiju iestudējis režisors Oļģerts Kroders, mūzikas autors ir Jānis Lūsēns, scenogrāfs Varis Siliņš, bet tērpu māksliniece Zigrīda Attāle. Lomās iejutušies aktrise Indra Briķe un Juris Bartkevičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!