Pērn vislielākais lasītāju pieprasījums bijis pēc Paulu Koelju romāna "Alķīmiķis", kas gada laikā pārdots rekordlielā metienā un ir pieprasīts joprojām.
Par to BNS informēja Latvijas Grāmattirgotāju asociācijā, kas apkopojusi informāciju par 1999.gada vispieprasītākajām grāmatām.

Ļoti populāras ir krievu detektīvrakstnieces Aleksandras Mariņinas grāmatas - tulkotās daiļliteratūras pieprasītākajā desmitniekā ir četri Mariņinas darbi.

Arī Danielas Stīlas darbi ieguvuši lielu popularitāti.

Arvien iecienītākas ir arī praktiska satura grāmatas, kas sniedz padomus, kā rīkoties dažādās dzīves situācijās - gan gatavojot ēst (Antoņinas Masiļūnes "Lielā pavārgrāmata"), gan risinot psiholoģiskas problēmas un līdzīgi.

Pieprasījuma virsotnē atrodas daudzi dažādi atziņu krājumi, biogrāfijas un memuārliteratūra - vispieprasītākā 1999.gadā bija "Likteņstāsti" par Inesi Galanti, Daiņa Īvāna "Eida pirtiņa" par aktieri Eduardu Pāvulu, kā arī Amerikas aktiera Čaka Norisa biogrāfija.

Savukārt latviešu daiļliteratūrā lielāko popularitāti ieguvusi Roalda Dobrovenska grāmata "Rainis un viņa brāļi". Arī Arņa Terzena "Pagānu orģijas" un Egīla Lukjanska "Palīgā sauciens" ir ļoti populāri latviešu lasītāju vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!