Foto: Publicitātes foto

Spāņu mākslinieka Pablo Pikaso gleznu "Bērns un balodis" izsoļu nams "Christie's" novērtējis par 80 miljoniem ASV dolāru, raksta ārvalstu prese.

Gleznas pircējs tiks meklēts individuāli, tas nozīmē, nerīkojot izsoli.
Šobrīd glezna ir privātā īpašumā, tomēr tās patreizējā īpašnieka vārds netiek atklāts. Tomēr visdrīzāk pārdevējs ir kāds no Lēdijas Kristobelas Eiberkonvejas mantiniekiem. Viņa savukārt gleznu mantoja no kolekcionāra Semjuela Kurto, kurš gleznu iegādājās 1928. gadā.

Eiberkonveja nomira 1974. gadā un pēc mantojuma sadales glezna nonāca pie viena no viņas bērniem. Kopš 70. gadiem tā tikusi izstādīta Londonā gan Nacionālajā, gan Teita galerijās.

Gleznas iegādē pircējiem no Lielbritānijas trīs mēnešu garumā tiek dota priekšroka. Tomēr eksperti uzskata, ka visdrīzāk glezna tiks pārdota ārpus Lielbritānijas, jo šobrīd neviens no britu muzejiem šādu pirkumu nevar atļauties.

Šobrīd Pablo Pikaso ir viens no visu laiku visaugstāk vērtētajiem māksliniekiem pasaulē. Viņa darbi izsolēs uzstāda rekordus, no kuriem dārgākais "Kailā, zaļās lapas un skulptūra" 2010. gadā tikapārdota par 106.5 miljoniem dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!