Foto: Publicitātes attēli
No 3. - 30.jūnijam Agijas Sūnas mākslas galerijā Kalēju ielā 9 un vienlaikus Stikla galerijā Laipu ielā 6, Rīgā notiks poļu mūsdienu mākslas izstāde "2B Bielsko-Bialā. Dubultprieks no Polijas", portālu "Delfi" informē A.Sūnas mākslas galerija.

Izstādi "2B Bielsko-Bialā. Dubultprieks no Polijas" organizē galerija Galerija "Bielska BWA" no Bielsko-Bialas pilsētas. Izstādē poļu mūsdienu mākslu pārstāvēs 11 autori, kuri radoši izpaužas gan glezniecībā un objektu mākslā, gan foto un video mākslā. Visi šie mākslinieki ir saitīti ar Bielsko-Bialas pilsētu un tās apkaimi - viņi vai nu tur dzīvo un strādā šodien, vai ir veikuši kādas radošas aktivitātes, piemēram, piedalījušies izstādēs un galerijas "Galeria Bielska BWA" organizētajos konkursos. Izstādes dalībnieki ir dažādu paaudžu mākslinieki, kas guvuši ievērību, arī nozīmīgus apbalvojumus gan Polijā, gan ārpus tās, katrs ar savu atpazīstamu stilu, eksperimentējot dažādos mēdijos un ar jaunākajām tehnoloģijām.

Galerija "Bielska BWA", kura tiek uzturēta no pilsētas budžeta, ir mūsdienu mākslā viena no vadošajām Polijā. Tā regulāri rīko starptautiskas mākslinieku rezidences, konkursus, kā arī veido savu poļu mākslas darbu kolekciju.

Šis starptautiskais mākslas apmaiņas projekts notiek ar Latvijas Republikas Polijā un Polijas Republikas vēstniecības Latvijā atbalstu un līdzdalību.

Izstādes dalībnieki:
Glezniecība: Jagoda Adamus, Tamara Berdowska, Krzysztofs Kokoryn, Elżbieta Kuraj, Agula Swoboda, Teresa Sztwiertnia, Bartłomiej Zygmunt Siegmund
Objekti: Leszek Oprządek
Fotogrāfija: Anna Bodnar, Karolina Tyrna, Małgorzata Łuczyna
Izstādes kuratores ir Agata Smalcerz un Justīna Labadz no galerijas "Bielska BWA".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!