Mūsdienu kultūras foruma "Baltā nakts 2009" ietvaros naktī no 12. uz 13. septembri Rīgas Cirkā no 20:00 notiks pasākums "Videogrāfija IV – Space Textures III", portālu "Delfi" informē organizatori no radio "Naba".

'Baltās nakts' buklets

'Baltās nakts' karte

Pasākuma galvenie viesmākslinieki ir mūziķu apvienība "Seefeel" no Lielbritānijas, kā arī "Octex" no Slovēnijas un Katerina Zavoloka no Ukrainas. Latviju pārstāv tādi mākslinieki un projekti kā "Woodpecer Project", "Selffish", Evgeniy Droomoff/ Sound Meccano/Undīne Balode, Dj Snobo, Vj Punte un Vj Wickiss.

Lielbritānijas mūziķu apvienība "Seefeel" dibināta 1992.gadā un ir viena no vadošajām grupām elektroniskajā un eksperimentālajā mūzikā no 20.gs. 90.gadiem. Atšķirībā no citām indie un art rock kolektīviem "Seefeel" centās attīstīt žanru, kurā akcentēta ģitāras tekstūra un eksperimenti. "Seefeel" var uzskatīt par post-rock projektu, kas piedāvā minimālismu sasaistē ar tādiem mūzikas virzieniem kā dub, ambient un industrial.

Projekts "Octex" aizsākās 20.gs. 90.gadu beigās, kad mākslinieks Džernejs Marusics (Jernej Marusic), iepazinis vecā analogā sintezatora skaņu, sāka radīt "Organic Crackle" un "Tone EKSPERIMENTS" (Octex). Koncerta laikā Džernejs kombinē tādus stilus kā ambient, idm, hiphopu, techno un dub. "Octex" ir attīstījis sistēmu, kas ļauj automātiski sinhronizēt attēlu ar improvizācijām uzstāšanās laikā.

Katerina Zavoloka ir mūziķe un grafiskā dizainere no Ukrainas, kura darbojas elektronikas un folkmūzikas krustpunktā. Mākslinieces radītajā mūzikā tiek kombinētas elektroniskās skaņas ar raupjām, nerediģētām cilvēku balsīm, kādas nereti dzirdamas ukraiņu dziedāšanā. Zavoloka ir kļuvusi par vienu no starptautiski novērtētākajām Austrumeiropas eksperimentālajām mūziķēm.

"Videogrāfija IV – Space Textures III" idejiski turpina iepriekšējo gadu "Baltās nakts" pasākumu "Videogrāfija". Koncepta "Videogrāfija" tulkojums: video – 'es aptveru', grāfija – 'rakstīt' ('dokumentēt'), un tas uztverams visplašākajā nozīmē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!