Kārtējais Rīgas džeza festivāls šogad notiks no 15.aprīļa līdz 1.maijam un tajā festivāla organizētāji aicinājuši koncertēt pasaulē pazīstamus džeza mūziķus.
Par plānotajiem koncertiem un pasaulslaveno mūziķu iespējamo ierašanos pirmdien informēja pasākuma organizētājs Egīls Straume.

Festivāla ievērojamākais notikums ir izcilā saksofonista Deivida Sanborna (David Sanborn) koncerts 1.maijā Latvijas Nacionālajā operā. "Viņš ir numur viens ne tikai Eiropā, bet visā pasaulē," sacīja Straume.

Sanborns ir izgudrojis īpašu un jaunu saksofonspēles metodi, kas guvusi atzinību arī citu mūziķu vidū. Pateicoties jaunajai metodei, skaņa kļūst "daudz kuplāka un interesantāka", uzskata pasākuma organizētājs.

Mūziķis ir spēlējis ar pasaules lielākajām džeza zvaigznēm. Arī Sanborna pēdējā kompaktdiskā "Inside", kurš iznācis pērn, kopā ar viņu spēlē pazīstami mūziķi.

Festivālā 15.aprīlī Vāgnera zālē uzstāsies mūziķi no Francijas - "Marka Dikrī trio". Marka Dikrī (Marc Ducret) trio spēlētā mūzika vērtējama kā intelektuālā mūzika, uzskata Straume. Kopā ar trio uzstāsies arī Luiss Sklavis, kurš pērn guva ļoti lielu atsaucību festivālā.

Savukārt 21.aprīlī Vāgnera zālē uzstāsies krievu mūziķis Igors Butmans. "Tas ir bijušās Padomju Savienības un tagad Krievijas džeza mūziķis, kurš arī spēlējis ar ļoti daudziem pasaulslaveniem mūziķiem," vēstīja Straume.

No Zviedrijas ieradīsies grupa "The clients funk society", bet no Izraēlas trio, kuru dibinājis arī mūzikas mīļotājiem labi pazīstams mūziķis Vjačestlavs Gaņelins. Trio spēlē arī Viktors Fonarovs un Mika Markovičs.

Savukārt 30.aprīlī klausītāji varēs iepazīties ar latviešu jaunākajām un labākajām džeza grupām pasākumā "Džeza maratons", kas arī notiks Vāgnera zālē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!