Foto: LETA

Sanktpēterburgas Pilsētas skulptūru muzejā atklāta Latvijas tēlnieka Genādija Stepanova personālizstāde "Rezonanse", informēja Ārlietu ministrijā.

Līdz 16.oktobrim Pēterburgas iedzīvotājiem un viesiem būs iespēja apskatīt vairāk nekā 20 mākslinieka darbus izstāžu zālē, kura labi pazīstama tēlniecības cienītājiem.

Izstādes norisi atbalstījusi Rīgas pieminekļu aģentūra un Latvijas ģenerālkonsulāts Sanktpēterburgā.

Stepanovs beidzis Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolas Tēlniecības nodaļu un 1983.gadā absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas Tēlniecības nodaļu.

Viņš ir Latvijas Mākslinieku savienības biedrs kopš 1984.gada. Kopš 1983.gada Stepanovs piedalās izstādēs Latvijā un ārzemēs. Mākslinieks strādā monumentālajā un stājtēlniecībā - veido āra skulptūras dekoratīvās un mazās formās. Viņš ir arī portretu tēlnieks un monumentālo figurālo skulptūru autors. Stepanova iecienītākie materiāli ir bronza, varš un tērauds.

Tēlnieks ir "Rīgas balvas" statuetes - "Rīgas kaijas" - autors. Palielinātā veidā tā skatāma Rīgas kanālmalas apstādījumos iepretim Rīgas Valsts 1.ģimnāzijai.

Mākslinieks aktīvi piedalās tēlniecības simpozijos un pieminekļu konkursos, piedalījies vairāk nekā 50 grupu izstādēs Latvijā un ārzemēs. Darbi atrodas Latvijas muzeju fondos, kā arī privātkolekcijās Latvijā un ārzemēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!