Uz lielākajiem jaunās tūkstošgades sagaidīšanas pasākumiem Rīgā — Ernesto Preatoni Pasaules tirdzniecības centrā “Rīga”, Latvijas Nacionālajā operā un Gunāra Ķirsona Krasta ielas restorānā — biļetes gandrīz jau ir izpirktas.
Par to liecina BNS veiktā aptauja.

Operā no vairāk nekā 450 vietām iegādāties vēl var aptuveni 70 biļetes. Baltajā namā iecerēta plaša programma — operas orķestris izpildīs pazīstamākos un iemīļotākos skaņdarbus — Antonio Vivaldi koncertu flautai un stīgu orķestrim, Volfganga Amadeja Mocarta divas ārijas no operas “Dons Žuans”, Gaetāno Doniceti operu fragmentus.

Skanēs arī Džuzepes Verdi, Johana Štrausa un daudzu citu komponistu darbi. Jaungada nakts viesus priecēs solisti Sonora Vaice, Ieva Viļuma, Mindaugs Žemaitis un citi. Savukārt orķestri diriģēs polis Zbigņevs Graca.

Par labsajūtu ballē rūpēsies aktieri, fotogrāfi, būs cienasti no restorāna “Metropole”. Iecerēti konkursi, dejas un arī uguņošana.

Savukārt itāliešu miljonāra Ernesto Preatoni labdarības fonda rīkotajā 2000.gada sagaidīšanas ballē Pasaules tirdzniecības centrā “Rīga” jau rezervētas 300 vietas. Kopā uz šo pasākumu aicina aptuveni 1000 cilvēku.

Arī šajā vietā iecerēti ļoti dažādi pasākumi — muzicēss grupas “The Hobos”, “Crazy strings”, kā arī čigānu ansamblis “Ameroma”, kas aicinās dejot un dziedāt čigānu tautas ritmos.

Varēs vērot arī pazīstamās Agra Daņileviča deju grupas “Dzirnas” sniegumu un itāliešu iluzionista Enriko Pecolli trikus. Cirka mākslā sacentīsies arī Latvijas cirka mākslinieki.

Kādā stūrītī varēs arī ielūkoties zīlnieces kārtīs un savā nākotnē.

Paredzēts arī skaistumkonkurss, kurā no “Mis un Misters '99” konkursantiem izvēlēsies “Mis un Misteru Millennium 2000 Latvija”.

Notiks arī izsoles, kurās varēs laimēt iespēju atpūsties Preatoni viesnīcās un uz kuģa.

Biļetes maksā 120 latu pieaugušajiem, bet bērniem 30 latu.

Saziedotie līdzekļi tiks piešķirti bērnu namiem un veco ļaužu pansionātiem.

Uz Gunāra Ķirsona iecerēto Jaungada balli jaunaja restorā Krasta ielā rezervētas visas biļetes, kas ir aptuveni 600 vietu — gan pirmajā stāvā jeb tā sauktajā alus pagrabiņā, gan otrajā stāvā.

Iecerēts, ka šeit muzicēs “Jauns Mēness” un aktieris Guntis Skrastiņš ar grupu “No pusvārda”. Vakaru vadīs Ēriks Vilsons un Guntis Skrastiņš.

Arī šeit notiks konkursi, loterijas, būs dažādi gardumi u.tml. Eglē pie šī restorāna būšot aptuveni 50 tūkstoši svecīšu, kas esot vairāk par Ņujorkas un citu lielvalstu galvaspilsētu eglīšu svecīšu skaitu.

Savukārt salūtu varēs vērot 20 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!