Ventspils sporta hallē 4.jūnijā notiks Jauniešu dziesmu un deju svētki, preses konferencē informēja svētku režisore Mirdza Zīvere.
Viņa pastāstīja, ka svētku ideja ir parādīt ventspilniekiem, ko viņu bērni ir iemācījušies un kā viņi startēs lielajos dziesmu un deju svētkos Rīgā.

Pēc Zīveres domām, šie svētki ir ļoti nozīmīgi. Viņa uzsvēra, lai notiktu lielie svētki, ir svarīgs augsts līmenis visos Latvijas reģionos. Ventspils jauniešu svētku tēma ir "Mēs tēvzemei" un tie atšķirsies no lielajiem svētkiem.

Pirmajā daļā paredzēts dziedāt dziesmas tēvzemei, otrajā daļā - latviešu tautas dziesmas bērniem. Vēl ieplānotas pasaules tautu dziesmas - izpildīs vācu, igauņu, austrāliešu, krievu un citu tautu dziesmas oriģinālvalodās.

Ventspils svētku nobeigumā, tāpat kā lielajos svētkos, būs Māras Zālītes un Zigmāra Liepiņa dziesmu cikls "Teika". Ciklā piedalās solisti Arnis Mednis, Ainārs Mielavs, Gunārs Kalniņš un Ance Krauze. Goda viesis būs komponists Aldonis Kalniņš.

Dziesmu priekšnesumi mīsies ar deju kolektīvu sniegumu. Svētku virsdiriģenti būs arī lielo visas Latvijas svētku virsdiriģenti Māris Sirmais, Jānis Erenštreits un Eduards Grāvītis.

Erenštreits preses konferencē izteica prieku, ka Ventspils, kura izceļas ar racionālu domāšanu visās lietās, ir veltījusi uzmanību šādu svētku organizēšanā. "Tas ir viens jauns piegājiens skolēnu dziesmu svētku tradīciju uzlabošanā."

Savukārt Sirmais īpaši izcēla Ventspils zēnu koru sniegumu, sakot ka, "Ventspils ir zēnu koru galvaspilsēta un viens no paraugiem, kā vajag strādāt ar 5. - 9.klašu koriem".

"Nekur citur tik spilgtus muzikālus priekšnesumus vienkopus man nav gadījies dzirdēt," par Ventspils koriem teica Sirmais.

Visi skolēnu kori, kuri piedalījās atlases skatē lielajiem skolēnu dziesmu svētkiem Rīgā, ieguva ļoti augstu novērtējumu un tajos arī piedalīsies.

Ventspils dziesmu svētkos piedalīsies aptuveni 400 Ventspils dziedātāju, kā arī Kuldīgas ģimnāzijas jauniešu koris, Imantas ģimnāzijas jauktais koris un Rīgas 1.ģimnāzijas jauniešu koris "Kamēr...".

Savukārt kopā ar Ventspils deju kolektīvu "Liedags" dejos kolektīvi no Jelgavas, Kuldīgas un Druvas. Tāpat piedalīsies Jāzepa Mediņa Mūzikas koledžas tautas mūzikas orķestris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!