Valsts departaments paziņojis, ka mākslinieka Endija Vorhola darbu izstāde 2000. un 2001.gadā apceļos 12 Austrumeiropas un Dienvideiropas valstis, to skaitā arī Latviju, raksta “Diena”.
Rīgā izstāde būs skatāma Arsenālā no 2001.gada 7.septembra līdz 14.oktobrim.

Endija Vorhola retrospektīvajā izstādē iekļauti 55 mākslas darbi, kas pārstāv viņa daiļradi 40 gados. Tajā būs redzami “daži no viņa visvairāk atmiņā paliekošajiem tēliem – Merilina Monro, Kempbels Supkans, Mao Czeduns, un citi mākslas darbi, kas unikāli atspoguļo viņa laika būtību”, teikts paziņojumā.

Izstādi rīko ASV Valsts departamenta Izglītības un kultūras lietu birojs sadarbībā ar Endija Vorhola muzeju Pitsburgā. Šī ir pirmā reize, kad mūsdienu amerikāņu mākslinieka darbi tiks izstādīti dažās no minētajām valstīm. Izstāde ietilpst speciālajā Valsts departamenta sponsorētajā Tūkstošgades programmā, un tās vispārīgo vadību uzņemsies ASV vēstniecības attiecīgajās valstīs.

Endijas Vorhols dzimis 1928. gada 6. augustā Pitsburgā un miris 1987. gada 22. novembrī Ņujorkā. Sabiedrības uztverē ar savām gleznām, underground filmām un personisko dzīvi viņš vairāk nekā jebkurš cits mākslinieks uzskatāms par popmākslas pārstāvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!