“Fortūnas Klintis” ir stāsts par mīlestību – patiesu, liktenīgu, neprātīgu. Par jūtām, kas atklāj svētlaimi, kas pazudina un kas ceļ augšā no drupām. Tas ir stāsts par Olimpiju Bidefordu, labi izglītotu meiteni no bagātas ģimenes, un par ārstu Džonu Haskelu, kam ir krietna sieva un četri bērni.
Tas ir stāsts par laiku, kad vaļība bija basām kājām pastaigāties pa pludmali…

Tas ir stāsts par Fortūnas Klintīm, kuru noskaņām bagātā daba un nojausmu pilnā gaisotne 19. gadsimta nogales tvanīgā vasaras saulgriežu naktī liek uzliesmot divām sirdīm. Tas ir stāsts par to, ka bagātība ar laimi ne vienmēr iet roku rokā.

Sens sakāmvārds brīdina: “Ņem, ko vēlies, bet esi gatavs par to samaksāt.” Olimpija un Džons par sapņiem un laimes mirkļiem, par medu, ko reiz baudījuši, maksā dārgi.

Grods, spriedzi noturošs darbs. Romantika, kaisle, skaudras alkas, izmisums. Bet, kā jau tas dzīvē (un arī romānos) nereti notiek, liktenis savas veltes mums dāvā visnegaidītākajos brīžos un veidos.

Anitas Šrīvas romāns “Fortūnas Klintis” lasītāju uzrunā ar savu emocionalitāti. Rakstnieces apbrīnojamā prasme ikvienu darbību, norisi, vārdu pārvērst poētiskā instrumentā apburs ikvienu, kurš atšķirs šo grāmatu.

Rakstniece Anita Šrīva latviešu lasītājiem pazīstama ar romānu “Pilota sieva”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!