Foto: F64
Maijs šogad pasludināts par Imanta Ziedoņa piemiņas mēnesi. Latviešu valodas un literatūras skolotāju asociācijas sadarbībā ar portālu "Delfi" aicināja Latvijas skolas – literatūras skolotājus un skolēnus piedalīties akcijā "Ziedonis ielās!" - aprīlī literatūras stundās lasīt Imanta Ziedoņa darbus - dzeju, pasakas un epifānijas, izvēlēties spilgtākos un tuvākos citātus un pēc iespējas neparastākā veidā atveidot tos dažādās vidēs.

No iesūtītajām bildēm veiksmīgākās tika atlasītas un publicētas portālā "Delfi" kā veltījums Imanta Ziedoņa jubilejas piemiņai.

Akcijā "Ziedonis ielās" piedalījās 75 klases no visas Latvijas.

Pateicamies visiem, kas domāja un radīja šos brīnišķīgos darbus, kas pārsteidz un iepriecina!

Laikā no 3. līdz 6.maijam portālā "Delfi" norisinājās balsošana par "ziedoniskāko" akcijas attēlu, kurā sīvā konkurencē ar Salacgrīvas vidusskolas 12.a klasi uzvarēja Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas 11.c klase.

Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas 11.c klasei, kuras veidotais attēls guvis lielāko publikas atsaucību (743 balsis), būs iespēja apmeklēt koncertu "Imants un Ziedonis", kas notiks 15.maijā Latvijas Dzelzceļa muzejā un kurā būs dzirdamas Imanta Kalniņa dziesmas ar Imanta Ziedoņa vārdiem, kuras izpildīs Latvijas Radio koris un Renārs Kaupers. Klase iegūs arī portāla "Delfi" pārsteiguma balvu. Savukārt Salacgrīvas vidusskolas 12.a klase saņems digitālos diskus "Mežu zeme Latvija".

Lielāka izmēra bildes iespējams apskatīt šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!