Foto: Shutterstock
18. februārī plkst. 15.00 Latvijas Neredzīgo bibliotēkā (Juglas ielā 14) notiks Aivara Eipura grāmatas Braila rakstā "Minimas jeb zemestrīce zābakā" atvēršanas svētki. Grāmata ietver interesantu autora skatījumu uz Braila rakstu, neredzīgiem un bibliotēkas Braila raksta nodaļu.

Latvijas Neredzīgo bibliotēka 18.februārī pulksten 15.00 aicina apmeklēt bibliotēkas lasītavu, lai iepazītos ar jaunu grāmatu Braila rakstā. Tā ir otrā Aivara Eipura īsprožas žanrā - minimās - izdotā grāmata.

Tāpat kā pirmā grāmata "Minimas jeb vienā istabā ar Antonu Vēberu", tā arī šī ir reproducēta Braila rakstā un ir pieejama arī neredzīgiem bibliotēkas lasītājiem.

Pasākuma laikā būs tikšanās ar pašu autoru Aivaru Eipuru, kuru uz interviju būs aicinājusi Braila raksta nodaļas vadītāja Gunta Bite. Būs arī autorlasījumi un citas aktivitātes.

Latvijas Neredzīgo bibliotēkas darbības mērķis ir nodrošināt cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem iespēju lasīt grāmatas viņiem piemērotā veidā: neredzīgo (Braila) rakstā, audiogrāmatas, palielinātā drukā, taktilās (taustāmās) ilustrāciju grāmatas.

Bibliotēkai ir gan Braila raksta nodaļa, kas nodarbojas ar izdevumu reprodukciju Braila rakstā, palielinātā drukā un ar taktilām ilustrācijām, gan Skaņu ierakstu studija, kurā ieskaņo audiogrāmatas.

Šī ir Latvijā vienīgā bibliotēka, kas pati izdod grāmatas sava krājuma papildināšanai. Latvijas Neredzīgo bibliotēka atrodas Rīgā, Juglas ielā 14; tai ir septiņas filiāles Balvos, Cēsīs, Daugavpilī, Jelgavā, Liepājā, Rēzeknē un Ventspilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!