Apgāds Atēna laidis klajā Ilzes Jansones grāmatu ‘Viņpus stikla’.
Ilze Jansone dzimusi 1982. gadā Cēsīs. Piedalījusies Jauno autoru seminārā ar īso stāstu un divreiz ― literātu nometnē “Aicinājums” (abas reizes ar lugām). Luga “The Earth is Alive, Narakis” (“Zeme ir dzīva, Narakaīd”) publicēta kā autores dzīvesstāsts Vācijā 2004. gadā. “Viņpus stikla” ir viņas pirmais garstāsts.

Daudzo identitāšu virknē, kādas ikviens akceptē vai arī noliedz kā sev bīstamas, seksuālā identitāte jāuzlūko par indivīda esamības būtisku daļu. Tās atzīšana izmaina ikviena dzīvi, īpaši, ja apzinies, ka esi gejs vai biseksuālis. Un cilvēki reiz tā ir iedīdīti, ka, atraduši sevi, spiesti meklēt savu otro pusi. To, kā pietrūkst gan garīgi, gan fiziski.

Ilze Jansone ierodas latviešu prozā gluži kā praviete un piedāvā savu skatījumu uz puišu savstarpējām rūpēm, atbildību, šaubām, uzticēšanos un problēmām. Tas ir stāsts par mīlestības skaistumu un trauslumu. Tāds stāsts, kurā Aleksandra un Henriha mīlestība tiek pārbaudīta ik uz soļa. Autore romantizē geju attiecības kā kaisles un mīlestības svētītu, noslēgtu pasauli dogmu un nejaušību pilnajā dzīvē.

Rimands Ceplis

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!