Foto: Zvaigzne ABC
"Apgāds Zvaigzne ABC" izdevis populārā mūsdienu poļu rakstnieka Januša Leona Višņevska slavenāko romānu "Vientulība tīmeklī". Grāmatu no poļu valodas tulkojusi Irēna Birzvalka.

Provokatīvais, seksuālās spriedzes piesātinātais un vienlaikus intelektuālais romāns "Vientulība tīmeklī" tūlīt pēc iznākšanas kļuva par bestselleru daudzās pasaules valstīs un ir tulkots daudzās valodās.

Romāna varoņi – ievērojams zinātnieks, kas dzīvo Vācijā un strādā visā pasaulē, un jauna precēta sieviete no Varšavas – iepazīstas internetā, atklāj savas erotiskās fantāzijas un stāsta notikumus no dzīves, kuri pārspēj jebkuru izdomājumu. Pārvarot daudzus šķēršļus, abiem izdodas satikties arī realitātē – mīlētāju galvaspilsētā Parīzē. Taču ilgotā satikšanās kļūst par galveno pārbaudījumu viņu jūtām.

"Cilvēkos mītošā vientulības izjūta – neprasme atklāti un brīvi izteikt savas domas un jūtas, runāt ar iemīļoto cilvēku par visu, kā arī mūsu priekšstats par to, ko nozīmē ideāla saprašanās ar mīļoto, – padara mīlestību iespējamu tikai virtuālās saziņas pasaulē. Lasot romānu, mani bija pārņēmusi doma: Viņš – literārais varonis – tā esmu es – tas ir mans sapnis par Viņu – kura meklējumi ir nebeidzami. Romāns 'Vientulība tīmeklī' dod iespēju mums vismaz lasīšanas brīdī zaudēt mūžīgo vientulības izjūtu," atzīst režisore Gaļina Poļiščuka.

Janušs Leons Višņevskis (Janusz Leon Wisniewski, 1954) ir viens no populārākajiem mūsdienu poļu rakstniekiem, molekulārbiologs, zinātnieks, informātikas un ķīmijas zinātņu doktors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!