SIA “Apgāds “Valters un Rapa”” izdotajā Jura Ulmaņa dienasgrāmatā aprakstīts autora pieredzētais, cenšoties iekarot “Septiņas virsotnes Latvijai”. Patiesi smags izaicinājums, dodoties ceļā kopā ar tādiem alpīnisma profesionāļiem kā Teodors Ķirsis un Imants Zauls.
Dienasgrāmatas tekstu izdošanai sagatavojis žurnālists Ilmārs Latkovskis, saglabājot tajā gan bijušā trimdas latvieša mums tik neierasto izteiksmes veidu, gan aprakstītā skarbo skaistumu.

“Mana kalnu atklāsmes grāmata” ir dienasgrāmata, kas sākotnēji nebija domāta publicēšanai. Tāpēc tajā daudz vaļsirdības, niknuma, prieka, arī – izmisuma un parupju joku. Tā ir dzīves un acumirklīgo izjūtu valoda.”

Juris Ulmanis

Kad pieredzējušie alpīnisti Teodors Ķirsis un Imants Zauls piedāvāja kopīgi doties uz Makinlija virsotni, autoram nebija pat vismazākās kalnos kāpšanas pieredzes. Makinlijs un nākamās virsotnes deva ne tikai to -, iepazīstot ekstremālas situācijas, autors atklāja daudz ko neparastu šķietami ikdienišķajā - lielas vērtības pārvēršas sīkumos, bet sīkumi iegūst milzu nozīmi.

“Kalnā kāpēji ir īsta brālība, un es gribu būt tajā.”

Juris Ulmanis

Grāmatas mākslinieks Andris Bergmanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!