Foto: F64
Izdevniecībā "Liels un mazs" nāk klajā jauna Jura Zvirgzdiņa grāmata jaunākā skolas vecuma bērniem – "Mufa. Stāsts par Āfrikas balto degunradzēnu". Tā vēsta par degunradzēna ceļojumu no Eiropas ziemeļiem uz Āfriku, savu vecāku dzimteni. Grāmatu ilustrējis Reinis Pētersons.

Jura Zvirgzdiņa stāstu varoņus vienmēr interesējušas grāmatas un lasīšana. Arī jaunajā darbā Zvirgzdiņš raksta par degunradzēnu, kurš prot runāt un lasīt, iet uz bibliotēku, bet no aukstuma un karstuma glābjas, ietinoties izlasītajās avīzēs. Un izlasītais viņam noder… kaujā! Mufa ir bārenis un rūpes par viņu uzņemas dzīvnieku kopējs Ibū, students, kam pietrūcis naudas, lai pabeigtu mācības. Aizsalušo Baltijas jūru viņi šķērso pa ledu, un Mufa iemācās braši slidot. Parīzē Ibū un Mufa iet uz bibliotēku, bet Marseļā Mufu nolaupa un draugi viens otru pazaudē. Stārķu ģimene palīdz Mufam šķērsot jūru, nīlzirga Hamurapi pavadībā viņš dodas augšup pa Nīlu. Beidzot klāt arī Kenija, kur ezera krastā mīt tik daudz dažādu dzīvnieku. Taču zvēriem atkal uzbrūk malumednieki. Šoreiz viņu plāns neizdodas – Mufa, kurš atceras izlasīto, vada dzīvniekus kā īsts karavadonis. Viņu gaida priecīga atkalredzēšanās ar Ibū un citiem draugiem, kas ieradušies palīgā Āfrikas dzīvniekiem.

Rakstniekam Jurim Zvirgzdiņam, kas šogad svin savu 70. dzimšanas dienu, šī ir astoņpadsmitā grāmata bērniem. Izdevniecībā "Liels un mazs" jau iznākušas divas: "Knorke! jeb Tobiass un Fufū meklē Mocartu", kas ierakstīta Starptautiskās bērnu un jaunatnes literatūras padomes (IBBY) Goda sarakstā, un "Lāča Bruņa medības". Ilustrācijas šai grāmatai atnesa Reinim Pētersonam uzvaru grāmatu mākslas konkursā "Zelta ābele". Jaunajā grāmatā Reinis Pētersons ilustrācijās ne tikai iepazīstina ar grāmatas varoņiem un ļauj bērniem sameklēt Mufas ceļu kartē – te var no ilustrācijas pat iemācīties Morzes ābeci.

Izdevniecības "Liels un mazs" grāmatas iespējams iegādāties izdevniecības birojā Tērbatas ielā 49/51-12 un mājas lapā www.lielsmazs.lv, visos lielākajos grāmatu veikalos, kā arī galerijā "Istaba" Rīgā, Kr. Barona ielā 31A, specializētajā bērnu grāmatu veikalā "Grāmatu karuselis" T/C Spice, Satori grāmatnīcā Rīgā, Lāčplēša ielā 31, interneta veikalā www.gramata24.lv un citur.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!