Foto: Jumava.lv
Izdevniecība "Jumava" laidusi klajā Karlosa Kastaņjedas darbu "Atsevišķā realitāte". Grāmatu no angļu valodas tulkojis Heinrihs Jubels.

Grāmatā Karloss Kastaņeda turpina savas mācības pie Jaki cilts indiāņa dona Huana un pārliecinoši nokļūst arvien dziļāk viņa pasaulē apgūstot, spēju ieskatīties aiz realitātes robežām. Kastaņeda – intelektuāls cilvēks – pilnīgi atdod sevi dona Huana mācībām un nokļūst citā pasaulē vairs ne kā vērotājs, bet kā dalībnieks. Šī ir Kastaņedas otrā grāmata, kas līdzīgi pirmajai "Dona Huana mācības" latviski tiek izdota atkārtoti.

"Karotāja gars ir piemērots tikai cīņai, un jebkura cīņa ―, tā ir viņa pēdējā cīņa zemes virsū. Tāpēc tās iznākumam viņa acīs nav nekādas nozīmes. Savā pēdējā cīņā karotājs ļauj savam garam lidot brīvam un tīram. Un, kamēr viņš cīnās, zinot, ka viņa griba ir nevainojama, viņš tikai smejas un smejas," Dons Huans.

Karloss Sesārs Salvadors Kastaņeda dzimis 1926. gada 25. decembrī Peru pilsētiņā Kahamarkā, ir viens no populārākajiem un lasītākajiem rakstniekiem pasaulē, kas ieguvis šamaņa un mistiķa reputāciju. Viņš sarakstījis daudz grāmatu par indiāņu magiem un dažādiem maģiskās pieredzes faktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!