Foto: Ilze Gailane
Biedrība "Latgolys Studentu centrs" ir izdevusi latgaliešu krāsojamo dzejoļu krājumu pieaugušajiem "Linejis".

Grāmatas tekstu autores ir Jana Skrivļa-Čevere, Ligija Purinaša, Dagnija Dudarjonoka, Gunta Nagle, ilustrāciju autore ir Ilze Gailāne, grāmatas redaktors – Valentīns Lukaševičs.

"Katra satikšanās ir līdzīga līnijai – tā var būt taisna, dziļi ievilkta vai ne, bezgalīga vai pārtraukta. Arī cilvēka kodolu veido dažādas savstarpējās krustošanās ar citiem – paralēli, perpendikulāri vai diagonāli," raksta grāmatas izdevēji. "Krāsojamais dzejas krājums "Linejis" ir piecu sieviešu sastapšanās un sajūtu ģeometrija, kurā katra no viņām atklāj savu pasaules uztveres valodu."

Izdevums ir unikāls ar to, ka lasītājam tiek piedāvāta iespēja būt līdzdalīgam – lasīt un domāt līdzi, veikt pierakstus uz grāmatas malām vai tam atvēlētajā vietā, un, ja gribas, arī izkrāsot melnbaltās ilustrācijas, kas iekļautas starp dzejoļiem.

Grāmatas prezentācijas pasākumi notiks trijās Latgales pilsētās. Pirmais pasākums būs 7. decembrī Daugavpils krogā "Artilērijas Pagrabi", plkst. 19.00.

Otrs pasākums norisināsies 10. decembrī plkst. 11.00 Preiļos, TC "Ūga" kafejnīcā, savukārt trešais un noslēdzošais prezentācijas pasākums būs 16. decembrī Rēzeknē, Latgales kultūrvēstures muzeja 3. stāvā, plkst. 15.00. Pasākumu laikā būs iespēja klausīties, lasīt, zīmēt, piedalīties konkursos un laimēt grāmatas

Krājums ir izdots ar Latgales reģiona attīstības aģentūras, Valsts kultūrkapitāla fonda un AS "Latvijas Valsts meži" atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!