Foto: F64
Latvijas Grāmatu izstādē, kas Ķīpsalā notiks no 23. līdz 25. februārim, klātienē varēs satikt dažādu grāmatu autorus, skanēs priekšlasījumi, būs jaunu grāmatu atvēršanas svētki, bet īpaši iekārtotajā Rakstnieka viesistabā interesentiem būs iespēja aprunāties ar grāmatu autoriem un iegūt autogrāfus, portālu "Delfi" informē izstādes rīkotāji.

Izstādē varēs satikt Filipu Rufu, Ērlingu Kagi, Māru Zālīti, Karīnu Račko, Daci Judinu, Arno Jundzi, Raimondu Vazdiku, Inesi Pakloni, Gunti Eniņu, Māri Salēju, Gunti Bereli, Vladi Spāri, Žannu Dubsku, un citus.

"Latvijas Grāmatu izstādes 2018" pirmajā dienā pulksten 14.00 uz Lielās skatuves notiks Filipa Rufa grāmatas "Pa stāvu liesmu debesīs" angļu versijas "A Towering Flame" publicitātes izdevuma atvēršana un diskusija. Piedalīsies Filips Rufs, Maiks Koljērs un Lauris Gundars.

23. februārī pulksten 15.00 uz Lielās skatuves viesosies dižkoku pētnieks, vairāku grāmatu autors Guntis Eniņš un prezentēs savu jaunāko grāmatu "Koki mājas nepamet". Šajā grāmatā dabas pētnieks ir apkopojis ne tikai Latvijas dižos un svētos kokus, bet arī meistarīgi savijis kopā veco ozolu, māju un dzimtu likteņus.

Vēl pirmajā izstādes dienā pulksten 16.00 Rakstnieku viesistabā būs tikšanās ar literārā laikraksta "konTEKSTS" veidotājiem un autoriem: Sandru Ratnieci, Arno Jundzi, Māri Salēju, Gunti Bereli, Gintu Ivuškānu. Ar savu darbu priekšlasījumiem uzstāsies rakstnieks Vladis Spāre un dzejnieks Jānis Tomašs.

23. februārī pulksten 16.00 interesenti varēs satikt norvēģu ceļotāju, piedzīvojumu meklētāju un pasaulē bestsellera statusu ieguvušās grāmatas "Klusums trokšņa laikmetā" autoru Ērlingu Kagi. Viņš ir pirmais cilvēks, kurš 1990. gadu sākumā sasniedza "trīs virsotnes" – Ziemeļpolu, Dienvidpolu un Everestu. "Tikai tad, kad sapratu, ka man ir dziļa nepieciešamība pēc klusuma, sāku to meklēt – un tur, dziļi zem transporta trokšņu kakofonijas, mūzikas un ierīču radītajām skaņām, iPhone un sniega pūtējiem, tas gulēja un gaidīja mani. Klusums," tā Kage.

Pirmās izstādes dienas izskaņā – pulksten 17.00 – uz tikšanos Rakstnieku viesistabā aicinās dzejniece un dziesminiece Raimonda Vazdika, kura izstādes apmeklētājus iepazīstinās ar savu dzejas un stāstu krājumu "Neremdināmi".

Zobārstes Karīnas Račko erotiskais romāns "Saplēstās mežģīnes" kļuva par sensāciju, atverot jaunu lappusi latviešu literatūras vēsturē. Uz diskusiju par erotisko romānu popularitāti Latvijā 24. februārī pulksten 12.00 aicinās jau divu erotisko romānu "Saplēstās mežģīnes" un "Debesis pelnos" autore Karīna Račko, grāmatžurnāla "Imperfekt" galvenā redaktore Inga Gorbunova un komunikācijas pasniedzējs ar psiholoģijas skolotāja diplomu Valdis Melderis.

24. februārī pulksten 13.00 Rakstnieka viesistabā viesosies latgaliešu multimākslinieks, dzejnieks Raibīs un prezentēs savu jauno dzejas krājumu "Pistacejis".

Populāro rakstnieci Māru Zālīti varēs satikt izstādes otrajā izstādes dienā pulksten 13.00 uz Lielās skatuves. Savukārt pulksten 15.00 interesenti ir aicināti uz rakstnieka Aivara Kļavja jauniešu romāna "Melnais akmens" atvēršanas svētkiem.

Savukārt modes un stila lietpratēja Žanna Dubska 24. februārī pulksten 15.00 Rakstnieku viesistabā prezentēs savu praktisko padomu grāmatu "Rīdzinieces noslēpumi".

25. februārī pulksten 13.00 uz Lielās skatuves notiks Viktora Šklovska grāmatas "Sentimentāls ceļojums. Atmiņas, 1917–1922" atvēršana, sarunas par 20. gadsimta sākuma dramatiskajiem notikumiem un to atbalsīm mūsdienās. Vēl trešajā izstādes dienā plkst. 14.00 Rakstnieku viesistabā visi interesenti un Daces Judinas literatūras lasītāji aicināti uz rakstnieces jaunā detektīva "Tīrītājs" atvēršanu un tikšanos ar autori.

Visa Lielās skatuves un Rakstnieka viesistabas programma atrodama BT1 mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!