Apgādā "Jumava" klajā laista Maikla Skota grāmata "Alķīmiķis".
Maikla Skota darbs ir mūsdienu fantāzija, kas stāsta par diženo burvi un alķīmiķi Nikolasu Fleimelu un viņa sievu Pereneli, kuri Harija Potera cienītājiem būs atpazīstami no grāmatas "Harijs Poters un filozofu akmens." Viena no grāmatas lielākajām vērtībām ir fakts, ka vairāki personāži ir vēsturiskas personības, kā leģendu un senu reliģiju varoņi. Grāmatas galvenie tēli ir dvīņi Sofija un Džošs, kuriem jāatrod "Lielā Maga Ābrahāma burvju grāmata." Tā ir nonākusi Dr. Džona Dī rokās, un viņa plāns ir vēlreiz atjaunot Tumšās burvestības spēku.

Galvenie fakti grāmatā "Alķīmiķis" ir balstīti uz vēstures vai mitoloģijas materiāliem. Nikolass Fleimels piedzima 1330. gada 28. septembrī Parīzē. Par to liecina viņa dienasgrāmatas ieraksti, arī Nikolasa māja vēl šodien joprojām atrodas Parīzē 51 Rue de Montmorency. Pēc septiņsimt gadiem viņš atzīts par dižāko sava laika alķīmiķi. Uzskata, ka viņš atklājis mūžīgās dzīvības noslēpumu. Arhīvi vēsta, ka Fleimels miris 1418. gadā. Bet kaps ir tukšs.

Dažreiz leģendas ir patiesas. Sofijai un Džosam Ņūmeniem ir jāatrod pašiem sevi visu laiku dižākajā leģendā.

"Es kļuvu par visu laiku dižāko alķīmiķi, kuru uzklausīja karaļi un princeses, imperatori un pats Romas pāvests. Es atklāju filozofu akmens noslēpumu, dziļi apslēptu senajā maģijas grāmatā; es iemanījos, kā parastu metālu pārvērst zeltā, parastus akmeņus pārvērst dārgakmeņos. Bet tas vēl nav viss, es atklāju daudz ko diženāku, es atklāju recepti, kā ar augiem un burvju vārdiem var izārstēt slimības un apturēt novecošanu. Perenele un es - mēs faktiski kļuvām nemirstīgi." Viņš pacēla roku ar izrautajām lapām: "Tas viss, kas palicis no Kodeksa. Dī un viņa sabiedrotie meklēja šo burvju Grāmatu gadsimtiem ilgi. Tagad viņiem tā ir. Un arī Perenele," viņš rūgti piebilda."

Maikls Skots ir īru rakstnieks, dzimis 1959. gadā Dublinā. Viņš raksta romānus un noveles pieaugušajiem un bērniem, aptverot dažādus žanrus: fantāziju, zinātnisko fantastiku un folkloru.

Viņa vairāki romāni ir izdoti ar pseidonīmu Anna Dillon. Reizēm jaukts ar autoru Maiklu Skotu Rohanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!