Foto: EPA/LETA
Spānijas grāmatu plauktos šonedēļ nonākusi Nobela prēmijas literatūrā laureāta Mario Vargasa Ljosas jaunā grāmata "Ķelta sapnis" ("El sueno del celta"), vēsta ārvalstu mediji.

Šis ir pirmais peruāņu rakstnieka romāns pēc Nobela prēmijas piešķiršanas 2010. gadā.

Grāmatas prezentācijā Madridē piedalījies pats 74 gadus vecais rakstnieks. Viņa jaunās grāmatas tirāža ir 500 000 eksemplāru.

"Ķelta sapnis" stāsta par īru Rodzēru Keismentu - reālu cilvēku, kurš dzīvojis XIX beigās un XX sākumā. Keisments atradies diplomātiskajā dienestā Āfrikā un viens no pirmajiem iestājies pret koloniālo politiku, paziņojot par cilvēktiesību pārkāpumiem. Keisments arī piedalījies Īrijas patriotiskajā kustībā. 1916. gadā par revolucionāro darbību viņš tika arestēts, notiesāts un pakārts.

Iepriekšējais Ljosas romāns romānu "Sliktā meitene" iznācis 2006. gadā.

Mario Vargass Ljosa līdzās Hulio Kortāsaram un Gabrielam Garsijam Markesam tiek uzskatīts par vienu no spožākajiem latīņamerikāņu literātiem. Rakstnieks ir studējis Limas Universitātē, doktora disertāciju aizstāvējis Spānijā, Madridē, bet vēlāk pārcēlies uz Parīzi, kur nodarbojies ar žurnālistiku. Pasaules slavu ieguvis ar romāniem ''Pilsēta un suņi'', kas divreiz ekranizēts, un ''Zaļā māja''.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!