Straujā uzņēmējdarbības attīstība Latvijā radīja nepieciešamību apgūt jaunas profesijas, pieeju un zināšanas. Ir parādījušies jauni jēdzieni – uzņēmējs, uzņēmējspēja, komersants un komercdarbība. Tie ir saistīti ar uzņēmumu – saimniecisko uzņēmējdarbības subjektu.
Uzņēmums ir sarežģīts mehānisms, saimniekošanas sistēma, kuras uzdevums ir ražot produkciju, izpildīt darbus un sniegt pakalpojumus. Uzņēmuma kā tirgus attiecību subjekta darbība noris sīvas konkurences apstākļos. Tieši konkurences tirgus vide rada vislabvēlīgākos apstākļus gan atsevišķa uzņēmuma, gan visas sabiedrības ekonomiskai attīstībai un ir sociāla un ekonomiskā procesa dzinējspēks.

Saimnieciskā darbība tirgus ekonomikā uzņēmējiem izvirza prasību būt kompetentiem uzņēmējdarbības veikšanā. Šajā mācību grāmatā lasītājs uzzinās, kā sagatavot un uzsākt uzņēmējdarbību, kāds ir uzņēmuma darbības mehānisms, kādas ir atsevišķu uzņēmumu formu un darbības jomu īpatnības, kā veidot uzņēmēju partnerattiecības, un saņemt atbildi uz citiem svarīgiem jautājumiem. Šo problēmu un to risināšanas racionālo metožu izpratne ir nepieciešama topošajiem un esošajiem uzņēmējiem un visiem pārējiem, kuriem ir intereses par mūsdienu ekonomisko darbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!