Apgādā “Valters un Rapa” klajā nācis Mārtiņa Zīverta darbu trešais krājums “Tīreļpurvs un jaunības lugas”.
Tajā ietvertas latviešu drāmas klasiķa agrīnās lugas – līdz šim nepublicētās “Lietuvēns”, “Cilvēks bez galvas” un “Kolka”, pirmā iestudētā un atzinību guvusī luga “Nafta”, kā arī “Hasana harēms”, “Kropļi”, “Zelta zeme”, “Jaunā demokrātija”, “Galvu augšā!”, “Partizāni” un drāma “Tīreļpurvs”, kas ir kļuvusi par vienu no visaugstākajām kamerlugu žanra virsotnēm un visvairāk izrādītajiem Zīverta darbiem. Tajā līdz pilnībai dramaturgs realizēja savu iecerēto kamerlugas principu, par kuru domāja, strādājot pie iepriekšējām lugām.

Krājumā iekļautajās lugās iezīmējas vairākas īpatnības, kas plašāku izvērsumu gūst Mārtiņa Zīverta vēlēkajos darbos. Ar katru lugu pilnveidojas dramaturga meistarība, bet tieši jaunības gadu lugās visvairāk klāt ir autors pats, viņa pasaules redzējums, dzīves uztvere, domas un izjūtas.

Mārtiņa Zīverta lugu izlases “Tīreļpurvs un jaunības lugas” atvēršanas svētki notiks š. g. 22. novembrī plkst. 16.00 Rīgas Latviešu biedrības nama Līgo zālē, Merķeļa ielā 13. Fragmentus no lugām “Tīreļpurvs”, “Partizāni” un “Cilvēks bez galvas” lasīs aktieri D. Lūriņa, M. Egliens, E. Melbārdis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!