Foto: AFP/Scanpix
89 gadu vecumā Utrehtā miris populārā bērnu grāmatu varoņa, trusīša Mifija autors, bērnu grāmatu rakstnieks un ilustrators Diks Bruna, vēsta viņa mājas lapa internetā.

Bruna ir viens no visvairāk tulkotajiem holandiešu autoriem pasulē. Pasakas par trusīti Mifiju pārtulkotas vairāk nekā 50 valodās un izdotas 85 valstīs, tās ir arī ekranizētas un pasaku tēls kļuvis par rotaļlietu industrijas zvaigzni.

"Viņš ir Nīderlandes otrs visvairāk tulkotais autors pēc Annes Frankas," izteikusies Nīderlandes Literatūras fonda bērnu grāmatu speciāliste Agnese Fogta. "Viņš ir viens no vissvarīgākajiem ilustratoriem un autoriem, kādi Nīderlandē bijuši."

Diks Bruna 60 daiļrades gadu laikā sarakstījis un ilustrējis 124 bērnu grāmatas, bet pasaules slavu ieguvis ar stāstu sēriju par trusīti Mifiju.

Rakstnieks dzimis Utrehtā 1927. gada 23. augustā. Vēlēdamies kļūt par mākslinieku, dzīvojis Parīzē un mācījies Valsts Mākslas akadēmijā Amsterdamā, taču to pametis. Lai nodrošinātu iztiku, sācis strādāt sava tēva izdevniecībā "A.W. Bruna and Zoon", veidojot grāmatu dizainu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!