Agrākais FIB aģents Terenss Makalebs pēc sirds transplantācijas vada mierīgu dzīvi mājās kopā ar sievu un bērniem. Viņa palīdzību kādas lietas izmeklēšanā lūdz Losandželosas policijas departaments. Makalebs negribīgi iesaistās neparasti mīklainas un savādas slepkavības izmeklēšanā, kas liek viņam saskarties ar stindzinošu tumsu… cilvēka dvēseles tumsu.
Makaleba aso prātu mulsina doma, ka aizdomās turētais pēc visām pazīmēm ir Losandželosas policijas detektīvs, ar kuru viņš kādreiz strādājis kopā. Vai šis cilvēks ir pārkāpis robežu un patvēries tumsas pusē? Riskēdams ar dzīvību, Makalebs meklē patiesību.

Maikls Konelijs romānā “Tumsa, tumšāka par nakti” attēlo to cilvēku ikdienu, kuru pienākums ir mūs sargāt.

Cik ilgi iespējams ticēt, ka pasaule ir laba, ja dienu no dienas sastopies ar ļaunumu? Vai iespējams doties tumsā, neielaižot tumsu sevī? Varbūt parauties atpakaļ, atgriezties uz idilliskas salas, patverties pie saviem mīļajiem un izlikties, ka pasaule nav tāda, kādu tu viņu pazīsti?

Rakstnieks Maikls Konelijs aicina lasītāju kopā ar romāna galvenajiem varoņiem iedziļināties cilvēka dvēseles neizprotamajā dabā. “Tumsa, tumšāka par nakti” kā zibens uzplaiksnījums izgaismo tās slepenos nostūrus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!