Foto: DELFI

Valsts prezidents Andris Bērziņš apņēmies piedalīsies vairākos "Rīga 2014" pasākumos, tostarp akcijā "Grāmatu ķēde", to 12. decembrī prezidents apliecināja, tiekoties ar nodibinājuma "Rīga 2014" vadītāju Diānu Čivli un programmas vadītāju Aivu Rozenbergu.

Kā informēja prezidenta kancelejas Preses dienestā, Bērziņš ar nodibinājuma pārstāvēm tikās, lai pārrunātu aktualitātes, kas saistītas ar 2014.gada notikumu un prezidenta kā Rīgas - Eiropas kultūras galvaspilsētas patrona lomu tajā.

Nodibinājuma pārstāves informēja prezidentu par "Rīga 2014" atklāšanas pasākumu scenāriju un pasākumu programmu kopumā. Bērziņš atzinīgi novērtēja nodibinājuma veikumu pasākumu sagatavošanā un pateicās par ikviena kultūras cilvēka ieguldījumu nākamā gada pasākumu radīšanai un nodrošināšanai.

Bērziņš apliecināja, ka piedalīsies pēc iespējas vairākos 2014.gada pasākumos, tostarp "Grāmatu ķēdes" akcijā, kas norisināsies nākamā gada 18.janvārī. Tā būs simboliska tautas akcija, kurā no rokas rokā tiks nodotas grāmatas no Latvijas Nacionālās bibliotēkas vecās ēkas uz jauno celtni Daugavas otrā krastā.

Nodibinājuma vadītājas informēja, ka kopīgai grāmatu draugu ķēdei, kas būs simboliska sadošanās rokās un apliecinās vērtību sistēmu Rīgā un Latvijā, pašlaik jau pieteikušies astoņi tūkstoši cilvēku un to skaits nepārtraukti palielinās. Par to liecina uzstādījums, ka ikviens rīdzinieks, Latvijas iedzīvotājs un Rīgas viesis ir aicināts sadoties rokās par kultūras vērtībām, to saglabāšanu un tālāk nešanu.

Tāpat 18.janvārī no plkst. 12 līdz 18 Centrāltirgus teritorijā, paviljonos, radošo industriju kvartālā Spīķeros un Rīgas starptautiskajā autoostā notiks sešu tematisko līniju pasākumu programmas, bet plkst. 19 Daugavas krastā varēs vērot gaismas šova izrādi, kurai mūziku speciāli komponējis Jānis Lūsēns.

Prezidents sarunā informēja par citu valstu vadītāju plāniem apmeklēt kultūras galvaspilsētas pasākumus visa 2014.gada laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!