Jāņa Rozes apgāds tikko izdevis Rolfa Harisa grāmatu “Patiesi stāsti par dzīvniekiem”. Tā ir vienlaikus izklaidējoša un izzinoša lasāmviela ikvienam, kas interesējas par dabu un pārsteidzošiem atgadījumiem.
Rolfs Hariss ir populārs britu televīzijas žurnālists, kura programmas “Dzīvnieku slimnīca” (Animal Hospital) un “Rolfa brīnumainā dzīvnieku pasaule”(Rolf’s Amazing World of Animals) guvušas milzīgu popularitāti un jau gadiem tiek pārraidītas vienā no lielākajiem pasaules TV kanāliem BBC. Šajā latviešu izdevumā apkopota daļa no trijām Anglijā nesen iznākušām grāmatām, kurās autors atstāsta patiesus, lai gan brīžiem gandrīz neticamus notikumus ar mājas un savvaļas dzīvnieku līdzdalību.

Visi atgadījumi atstāstīti azartiski, ar dzīvu, labestīgu humoru. Lasītājs uzzinās gan par dzīvniekiem, kam bijusi īpaša lomā kādā vēsturiskā notikumā, gan dzīvniekiem, kas pieder vai piederējuši slavenībām, gan dzīvniekiem, kam liktenis lēmis pašiem kļūt par slavenībām. Grāmatā ir arī daudz interesantu, turklāt pilnīgi patiesu faktu, kas varētu papildināt zināšanas par kādas konkrētas sugas pārstāvjiem.

Iesakām ikvienam Džeralda Darela, Džeimsa Heriota, humora un piedzīvojumu literatūras cienītājam.

Vai zināt, ka

  1. Spēcīgākais dzīvnieks pasaulē ir degunradžvabole, kas dzīvo Kostarikas tropu mežos. Tā spēj pacelt svaru, kas ir simtkārt lielāks par pašas svaru.
  2. Ēģiptē kaķus mumificēja tāpat kā cilvēkus, bet reizēm tiem blakus apglabāja arī peļu mūmijas – lai aizkapa dzīvē mincīšiem būtu, ko ēst.
  3. Kriminālromānu rakstnieks Raimonds Čendlers darbu uzmetumus vienmēr lasīja priekšā savam kaķim Takam.
  4. Lauvas, leopardi un pumas, gluži tāpat kā mājas kaķi, kļūst vai traki, saožot baldriāna smaku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!