Foto: DELFI
Kultūras ministrija izsludinājusi konkursu par Latvijas ekspozīcijas veidošanu 56. Venēcijas mākslas biennālē, kas norisināsies no 2015. gada 9.maija līdz 22.novembrim.

Veiksmīgai Latvijas dalībai mākslas biennālē, konkursa pretendentu uzdevums ir piedāvāt Latvijas mākslinieciskās idejas ekspozīcijas koncepciju un realizāciju atbilstoši iepirkuma nolikuma un tehnisko specifikāciju prasībām.

Venēcijas mākslas biennāle tradicionāli norisinās reizi divos gados un tiek uzskatīta par vienu no senākajiem un ievērojamākajiem notikumiem starptautiskajā profesionālās mākslas dzīvē.

Tajā ar savām nacionālajām ekspozīcijām piedalās valstis no visas pasaules. Dalība Venēcijas mākslas biennālē veicina nācijas kultūras starptautisku atpazīstamību. Latvijas mākslinieku dalība tajā ir spēcīgs impulss Latvijas laikmetīgās mākslas izcelšanai Eiropas un pasaules kultūras kontekstā, vizuālās mākslas nozares attīstībai, mākslinieku jaunradei, kā arī valsts tēla popularizēšanai pasaulē.

Latvijas paviljons Venēcijas mākslas biennālē pērn:

Pretendenti savus piedāvājumus var iesniegt Kultūras ministrijā ne vēlāk kā līdz 2014.gada 29.augustam, plkst. 11.

Pretendents var būt jebkura fiziska vai juridiska persona vai šādu personu apvienība, kura ir iesniegusi visus dokumentus iepirkuma nolikumā noteiktajā kārtībā, izpilda nolikumā izvirzītās prasības un spēj nodrošināt kvalitatīvu pakalpojumu sniegšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!