Foto: F64 Rihards Dubra
Jau trešo gadu AKKA/LAA četriem autoriem pasniegs "Autora balvu". Šogad laureātu godā ir Uldis Bērziņš ar senislandiešu mitoloģisko un poētisko tekstu kopojuma "Eddas dziesmas" (Jāņa Rozes apgāds, 2015) latviskojumu; Rihards Dubra ar Otro simfoniju (pirmatskaņojums 25.09.2015), Kārlis Vērdiņš ar dzejoļu krājumu "Pieaugušie" ("Neputns", 2015) un Kristaps Pētersons ar simfoniju "Miegs"(pirmatskaņojums 23.01.2016), liecina AKKA/LAA izplatītā informācija.

"Autora balvu" piešķir biedrības AKKA/LAA pārstāvētam Latvijas autoram par darbu, kas publiskots iepriekšējo divu gadu laikā, no marta līdz februārim ieskaitot. Balva dibināta 2014. gadā ar mērķi uzturēt Latvijas kultūras radītāju savstarpējās koleģiālās solidaritātes garu, atzīmēt autoru izcilus sasniegumus, stiprināt intelektuālā darba veicēju pašapziņu un pievērst uzmanību autoru organizācijai, kas nodrošina autoru mantisko tiesību īstenošanu Latvijā.

Ar "Autora balvu" paši autori cildina kolēģu pārsteidzošus un stiprus darbus, kuri radoši iedvesmojuši vai provocējuši ar novatorismu un profesionalitāti.

Balvas pasniegs "Autoru pusdienās" 27. aprīlī, laureāti saņems koktēlnieka Jāņa Straupes un metālmākslinieka Arvīda Endziņa metālā veidoto skulptūru – laivu vai augošu mēnesi, kurā sākas vai beidzas kāpnes. "Autoru pusdienu" laikā katra laureāta bankas konts papildināsies arī ar 1111 eiro, kas paredzēti kā atbalsts jaunu darbu tapšanai.

Šāgada "Autora balvas" laureāti piepulcēsies "klubam": tulkotājai Maimai Grīnbergai, horeogrāfei Olgai Žitluhinai, scenogrāfam Andrim Freibergam, komponistam Vilnim Šmīdbergam, rakstniekam Jānim Joņevam, māksliniekam Miķelim Fišeram, režisoram Pēterim Krilovam un komponistam Jēkabam Nīmanim.

Autora balvas Latvijā šogad tiek pasniegtas trešo reizi, savukārt citās Eiropas valstīs, piemēram, Vācijā, šāda radošo cilvēku godināšana notiek jau ilgstoši.

Autora balvu nodrošina AKKA/LAA Kultūras un izglītības fonds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!