Foto: LETA
Pilnsabiedrība "Zaigas Gailes birojs un partneri" Iepirkumu uzraudzību birojā (IUB) iesniegusi sūdzību par konkursu, kurā tika meklēti metu projekta izstrādātāji Jaunā Rīgas teātra ēku kompleksa rekonstrukcijai.

"Valsts nekustamo īpašumu" organizētajā konkursā par uzvarētāju tika atzīta personu apvienība "MADE arhitekti" un SIA "Gaiss", savukārt "Zaigas Gailes birojs un partneri" tika nolemts godalgot ar 3000 latu balvu. Godalgu 2000 latu apmērā tika nolemts piešķirt arī SIA "Jaunromāns un Ābele, arhitekti". Vēl diviem metu konkursa dalībniekiem tika piešķirtas veicināšanas balvas.

Metu konkursā piedalījās 17 dalībnieki, tostarp divi dalībnieki no ārzemēm. Metu konkursa mērķis bija  iegūt pilsētbūvnieciski, arhitektoniski un funkcionāli augstvērtīgu projekta priekšlikumu Jaunā Rīgas teātra ēku kompleksa rekonstruēšanai atbilstoši mūsdienu prasībām, vienlaikus respektējot arī ēku vēsturisko atmosfēru.

"Delfi" jau vēstīja, ka Jaunā Rīgas teātra ēku kompleksa rekonstrukcijā ir plānots ieguldīt vairāk nekā 5 miljonus latu.

Rekonstrukciju plānots pabeigt 2016. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!