Topošās filmas "Ļeto" ("Лето") par Krievijas kulta dziedātāju Viktoru Coju uzņemšana tiks apturēta, piektdien, 25. augustā, vēsta "Interfax", atsaucoties uz filmas producenta Iļjas Stjuarta paziņojumu. Filmas režisors ir Kirils Serebreņņikovs, kurš 23. augustā tika nogādāts Maskavas Basmanas rajona tiesas namā un viņam tika piespriests mājas arests līdz 19. oktobrim.

"Filmēšanas process tiks iesaldēts uzreiz pēc tehnisko ainu uzņemšanas un tām epizodēm, ko aktieri un grupa bija paspējuši izmēģināt vēl kopā ar režisoru, uzklausot viņa piezīmes," vēsta producents.
"Kirils Serebreņņikovs ir mūsu režisors un tuvs mūsu draugs, viņa filma nevar tapt bez viņa paša līdzdalības. Tā ir filmēšanas grupas un visu mūsu partneru nostāja. Esam pateicīgi visiem kolēģiem un draugiem par milzīgo atbalstu šajās dienās," raksta Iļja Sjuarts.

"Mēs ticam, ka filma "Ļeto" noteikti tiks pabeigta. Domās esam kopā ar Kirilu Serebreņņikovu," noslēgumā raksta Stjuarts.

Filmas "Ļeto" pamatā ir scenārijs, kas balstīts grupas "Kino" līdera Viktora Coja mazzināmos dzīves faktos. Kā iepriekš "Facebook" vēstīja Serebreņņikovs, filmēšana tika uzsākta 27. jūlijā. Uz lielajiem ekrāniem filmai vajadzēja nonākt 2018. gadā.

Jau ziņots, ka 22. augustā Kirils Serebreņņikovs tika aizturēts Sanktpēterburgā un nogādāts Maskavā aizdomās par vismaz 68 miljonu rubļu (aptuveni 977,8 tūkstoši eiro) zādzību, kas laika posmā no 2011. līdz 2014. gadam tika piešķirti projekta "Platforma" realizācijai.

23. augustā starptautiski pazīstamajam režisoram, kurš vairākkārt iestudējis izrādes arī Latvijā, tika piespriests mājas arests. Savu vainu Serebreņņikovs kategoriski noliedz.

Šobrīd par Gogoļa centra vadītāja pienākumu izpildītāju iecelta Jūlija Kaļiņina, kura līdz šim aizvietoja Serebreņņikovu finanšu jautājumos.

Atbalstu Serebreņņikovam pauduši daudzi pazīstami Krievijas aktieri un režisori, savu atbalsta vēstījumu izplatījis arī Latvijas Nacionālais teātris, bet Eiropas kinoakadēmija lūgusi režisoru nekavējoties atbrīvot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!