Foto: Valsts kanceleja
Ministru kabinetā 17. novembrī svinīgā ceremonijā valdības vadītājs Valdis Dombrovskis un ministri vairāk izcilām Latvijas personībām pasniedza 2011. gada Ministru kabineta balvas. Viņu vidū kinorežisoram Jānim Streičam, Rundāles pils muzeja direktoram Imantam Lancmanim un citiem, portālu "Delfi" informē Ministru kabineta pārstāvji.

Valdis Dombrovskis apbalvoja Latvijas Okupācijas muzeja biedrības valdes priekšsēdētāju Valteru Nollendorfu, selekcionāru Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieri Jāni Rukšānu un ķīmijas doktoru Edvardu Liniņu.


Kinorežisoram, scenāristam, aktierim, gleznotājam, Latvijas Zinātņu akadēmijas goda loceklim Jānim Streičam balva piešķirta par izcilu devumu Latvijas kultūrā, profesionālā un mākslinieciskā līmenī risinot nacionālo tēmu kinomākslā, kā arī aktīvu darbību, izstrādājot koncepcijas valsts prioritāro programmu "Letonika" un "Nacionālā identitāte" īstenošanai.

Streičs ir latviešu mākslas filmu rekordists. Daudzas no viņa 23 lielā ekrāna un televīzijas filmām festivālos atzinīgi novērtējusi starptautiskā sabiedrība. Jānis Streičs ir ne tikai režisors, bet arī aktieris, rakstnieks, gleznotājs, publicists un sabiedrisks darbinieks. Vadījis Kinematogrāfistu savienību, Rīgas Latviešu biedrību un Latgales kultūras biedrību savienību.

Rundāles pils muzeja direktoram Imantam Lancmanim balva piešķirta par ilggadēju un pašaizliedzīgu darbu Rundāles pils muzeja izveidošanā, vēsturiskā mantojuma izpētē un saglabāšanā.

Lancmanis darbu Rundāles pilī uzsāka 1964. gadā. Veicis nozīmīgu profesionālu darbu Rundāles pils restaurācijā, Latvijas kultūrvēsturiskā mantojuma izpētē, popularizēšanā un tā iekļaušanā Eiropas apritē. Rundāles pils ansambļa atjaunošana Imanta Lancmaņa vadībā nenoliedzami pelna valsts mēroga atzinību un augstu novērtējumu.

Lancmanis ir daudzu monogrāfiju autors. Kā profesionāls gleznotājs piedalījies mākslas izstādēs Rīgā, Polijā un Krievijā, rīkotas personālizstādes Rīgā.

Latvijas Okupācijas muzeja biedrības valdes priekšsēdētājam Valteram Nollendorfam par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas vēsturiskās atmiņas saglabāšanā, popularizējot zināšanas un veicinot izpratni par Latvijas vēsturi Latvijā un ārvalstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!