Foto: LETA
Okupācijas muzeju neilgi pēc Ziemassvētkiem sasniegusi ziņa, ka to savā testamentā pieminējis Austrālijā mūžībā aizgājušais Juris Graudiņš (19.05.1926-07.04.2010), novēlot muzejam 250 000 Austrālijas dolāru (130 000 latu), portālu "Delfi" informē Jānis Erno, Latvijas Okupācijas muzeja sabiedrisko lietu vadītājs.

Šis novēlējums ir ļoti svarīgs muzeja darba uzturēšanai finansiāli grūtajos apstākļos, uzsver muzeja pārstāvji. Tas atvieglos Okupācijas muzeja finansiālo stāvokli un palīdzēs muzejam pastāvēt, nesamazinot muzeja darbības amplitūdu un darbinieku skaitu. Šis ir līdz šim lielākais testamentārais novēlējums, ko saņēmis Okupācijas muzejs. Tāpat muzejs izsaka sirsnīgu pateicību visiem tiem, kas palīdzējuši nokārtot visas formalitātes, lai novēlējums tiktu nodots muzejam.

Ziņas par aizgājēju ir visai pieticīgas. Juris Graudiņš dzimis 1926. gada 19.maijā Tukuma apriņķī. 1944. gadā viņš devies bēgļu gaitās uz Vāciju, no kurienes ceļš tālāk aizvedis uz Austrāliju. Pēc dzīvesbiedres nāvēs 2004. gadā Juri Graudiņu aprūpēja Sidnejas Latviešu biedrības aprūpes organizācija "Laima".

Kā uzsver muzeja pārstāvji, tā misija ir: atcerēties, kas notika ar Latviju, Latvijas tautu un zemi komunistiskās Padomju Savienības un nacionālsociālistiskās Vācijas režīmu valdīšanas laikā no 1940. līdz 1991. gadam; pieminēt netaisni notiesātos un noslepkavotos, svešos karos kritušos, represijās un izsūtījumā cietušos un mirušos, bēgot no okupācijas varām, pasaulē izkliedētos un atgādināt pasaulei svešo varu nodarījumus Latvijas valstij, zemei un tautai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!