Foto: AFP/Scanpix
Ceturtdien Austrijas galvaspilsētā norisinājās ikgadējā Vīnes Operas balle, kurā šogad, kā ierasts, pulcējās dažādu valstu sabiedrības krējums, vēsta "MonstersAndCritics.com"

Austrijas sociālā kalendāra "nagla" katru gadu piesaista aptuveni 5000 viesu no visas pasaules, sākot no jaunām kinoaktrisītēm līdz politiķiem, sporta zvaigznēm un biznesmeņiem, kuri pavada šo nakti valša ritmā, malkojot šampanieti.

Šogad balli apmeklēja arī ķīniešu pianists Lans Lans un Krievijas soprāns Anna Ņetrebko, kas ieradās kopā ar savu partneri - urugvajiešu baritonu Ervinu Šrotu. Kā vēsta Austrijas prese, Lans Lans nolēma apmeklēt balli pēdējā brīdī. "Es uzzināju par to tikai viesnīcā un nodomāju - man pilnīgi noteikti jāiet," atklāja mūziķis.

Fotogrāfu uzmanību pievērsa gan Ņetrebko zaļā vakarkleita bez lencītēm, gan Itālijas premjerministra Silvio Berluskoni kaislības Karimas El Mahrugas zelta vakartērps. Marokāņu izcelsmes striptīzdejotāja, kas kļuva par vaininieci Berluskoni seksa skandālam, ieradās kopā ar austriešu uzņēmēju Rihardu Lugneru. 18 gadus vecās nimfas parādīšanās ballē ne tikai radīja izbrīnu konservatīvās Vīnes elites vidū, bet arī izprovocēja īru mūziķi Bobu Geldofu uz piparotu komentāru. "Viņai patīk gulēt ar vecākiem vīriešiem - varbūt man ir kāda iespēja," īsi pirms balles atklāšanas pajokoja 59 gadus vecais dziedātājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!