Foto: Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs

Nedēļas nogalē notikušajā Latvijas Grāmatu izstāde Ķīpsalā notika arī Baltijas grāmatu mākslas konkurss, kurā no Latvijas uzvarējis izdevums "NRSD. Hārdijs Lediņš un Juris Boiko", ko izdevis Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs, sastādītājas Ieva Astahovska un Māra Žeikare, portālu "Delfi" informē Latvijas Grāmatizdevēju asociācija.

Igaunija, Lietuva un Latvija iesniedza konkursam nacionālajos konkursos uzvarējušās grāmatas. Grāmatas vērtēja viens eksperts no katras valsts – Marts Andersons (Igaunija, grāmatizdevējs), Marija Marcelionytė-Paliuke (Lietuva, Lietuvas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļas vadītāja), Roberts Koļcovs (Latvija, mākslinieks). Eksperti vērtēja kaimiņu grāmatas, bet nevērtēja savas valsts piedāvāto kolekciju. Katrai valstij tika piešķirts viens diploms.

Lietuva saņēma diplomu par Lutera Bliseta grāmatu "Q". Māksliniece – Agnė Dautartitė-Krutulė. Izdevējs – "Aukso žuvys"

No Igaunijas balvu saņēma Alises Kaskas grāmata "Alice Kask". Mākslinieks – Mikk Heinsoo. Izdevējs – "Lugemik"

Jau ziņots, ka Latvijas grāmatu mākslas konkursa "Zelta ābele" nominanti jau ir izziņoti, bet to apbalvošanas ceremonija notiks 28. martā. Portālā "Delfi" iespējams piedalīties publikas balsojumā un izvelēties savu simpātiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!