Foto: F64

Eiropas Latviešu apvienība, atzīmējot Latvijas Valsts pirmo prezidentūru Eiropas Savienībā, 2015. gada 18. - 21. jūnijā Briselē rīko Eiropas Latviešu kultūras svētkus (ELKS).

Svētku mērķis - Briselē sapulcināt Latvijas kultūras patriotus no visas pasaules un parādīt latviešu kultūras tradīcijas Briseles iedzīvotājiem, tādējādi turpinot jau trimdas gados iesākto tradīciju dažādās Eiropas pilsētās organizēt latviešu kultūras sarīkojumus. Uz svētkiem tiks aicināti arī draugi un atbalstītāji no Latvijas.

ELKS mērķi:
• Atjaunot Eiropas diasporas latviešu dziesmu un deju svētku tradīciju;
• Iekļauties Latvijas reģionālo dziesmu un deju svētku plūsmā;
• Sapulcināt latviešu kultūras patriotus no visas pasaules;
• Nosvinēt Latvijas pirmo prezidentūru ES;
• Iepazīstināt Briseles iedzīvotājus ar mūsu kultūras tradīcijām;
• Mācīties sadarboties savā starpā un mobilizēt cilvēkus patriotiskam darbam (ELA misija).

Svētku ietvaros plānoti diasporas un Latvijas māksliniecisko kopu individuāli koncerti ES institūcijās un dažādās publiskās vietās Briselē, meistarklases, sadziedāšanās un dejošanas mēģinājumi, latviešu teātra un kamermūzikas priekšnesumi, dzejas lasījumi, kā arī izstādes.

Svētku kulminācijā notiks Dziesmu un deju lielkoncerts Briseles centrā ar koru, dejotāju, folkloras kopu un viesmākslinieku uzstāšanos. Iecerēts uzņemt aptuveni tūkstoti dalībnieku, kuri svētku norises laikā uzstāsies aptuveni četrus līdz sešus tūkstošus plašai auditorijai.

Pilna svētku programma pieejama ELKS mājaslapā. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!