Foto: Publicitātes foto
Cēsīs, 18. janvārī Cēsu Jaunajā pilī atklāta labiekārtota konferenču zāle pils trešajā stāvā un jauna izstāžu zāle - galerija pils bēniņu telpās. Telpu atjaunošana notiek Cēsu novada pašvaldības īstenotā projekta "Cēsu pils kompleksa revitalizācija tūrisma attīstībai" ietvaros, portālu "Delfi" informē Cēsu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists Andris Vanadziņš.

Jaunatklātās telpas, kurās izbūvēts arī lifts, ir piemērotas gan semināru, konferenču un izstāžu norisei, gan muzejpedagoģisko programmu un citu izglītojošu nodarbību organizēšanai. "Domājam, ka šeit jānotiek radošai darbībai. Ir paredzēts, ka pilī notiks pasākumi bērniem, ģimenēm, kā arī mākslas un citu nozaru ļaudīm," informēja Cēsu Kultūras un Tūrisma centra direktore Jolanta Sausiņa.

Būvniecības un restaurācijas process "Skonto Būve" būvdarbu vadītāja, novadnieka Modra Seļakova vadībā noritējis pacietīgi, ar augstu profesionālo ieinteresētību un izpratni par kultūrvēsturisko objektu. Par rezultātu gandarīts ir arī M. Seļakovs, kurš kā savu labāko profesionālo skolotāju min arhitektu Andreju Ģelzi. Būvdarbu vadītājs atklāja: "Man jāatzīst, ka šis objekts man bija sirds darbs." J. Sausiņa stāstīja, ka atjaunotajās telpās "ir jūtama ļoti laba aura, mēs esam sākuši veidot šo telpu piedāvājumu vietējai un ārvalstu auditorijai".

Svinīgajā atklāšanas pasākumā Cēsu novada domes priekšsēdētājs Gints Šķenders pateicās visiem, kas piedalījās pils rekonstrukcijas darbu norisē un piebilda: " Mums ļoti paveicās, ka darbus pilī vadīja mūsu novadnieks Modris Seļakovs, jo celtnieku veikums pelna augstāko novērtējumu!" Iedvesmojošus vārdus cēsniekiem teica arī būvkompānijas "Skonto Būve" viceprezidents Ivars Millers. Viņš pateicās par labo sadarbību, ieinteresētību un pietāti pret vēsturisko mantojumu un novēlēja: "Lai nākamais remonts pēc 100 gadiem!"

Projektu "Cēsu pils kompleksa revitalizācija tūrisma attīstībai" realizē Cēsu novada pašvaldība ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) un Latvijas valsts atbalstu. Projekta kopējās izmaksas ir 1 720 580 LVL, tai skaitā ERAF līdzfinansējums 85% apmērā - 1 414 787 LVL un valsts budžeta dotācija 4.5% apmērā – 74 901 LVL. Projekta mērķis ir veicināt sabiedrības interesi un izpratni par Cēsīm un Vidzemi kā Latvijai svarīgu reģionālu kultūrvēsturisku centru pagātnē un tagadnē, savā darbā balstoties uz muzeja krājumu, tā izpēti un unikālo iespēju eksponēt un izmantot valsts nozīmes Kultūras pieminekli Cēsu Jauno pili, lai uzturētu lepnuma un patriotisma jūtas vietējos iedzīvotājos, īpaši skolu jaunatnē, kā arī attīstītu kultūrtūrisma iespējas Vidzemē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!