Foto: DELFI
Aizvadītā diennakts Dziesmu un deju svētku dalībniekiem sagādāja ne mazums pārbaudījumus. Gan Mežaparka Lielajā estrādē, gan Daugavas stadionā visas dienas garumā vairāk nekā +30 grādu karstumā notika noslēguma pasākumu mēģinājumi.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Komunikāciju nodaļas pārstāve Ilze Bukša portālam "Delfi" pavēstīja, ka Dziesmu un deju svētku dalībnieki ir ņēmuši vērā mediķu ieteikumus un rūpējušies par savu veselību. Ceturtdien ārstniecības iestādēs nogādāti 27 cilvēki ar sūdzībām, kas pārsvarā nav saistītas ar karsto laiku. Galvenokārt esot bijuši saišu sastiepumi, nobrāzumi un citas vieglas traumas, kas radušās mēģinājumu gaitā, kā arī esošu slimību saasinājumi.

Kā novērojuši NMPD pārstāvji, pēc mēģinājumiem cilvēki esot atpūtušies ēnā, dzēruši ūdeni, kā arī veldzējušies zem atvēsinošajām ūdens šļūtenēm.

Jau vēstīts, ka visās Dziesmu svētku pasākumu vietās darbojas pirmās palīdzības punkti, kā arī dežūrē ātrās medicīniskās palīdzības brigādes. Kopumā visās pasākumu vietās darbojas vairāk nekā 100 mediķi.

Jau ziņots, XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki šīs nedēļas garumā Rīgā piedāvā dažādus svētku pasākumus, noslēdzot programmu 7.jūlijā Mežaparka Lielajā estrādē ar noslēguma koncertu "Līgo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!