Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) Gaujas NP un Ķemeru NP administrācijas darbinieki 8.jūlijā Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku ietvaros atklās vides radošās darbnīcas Vērmanes dārzā, popularizējot vides aizsardzības idejas sabiedrības vidū, portālam "Delfi" pavēstīja DAP pārstāvji.

No plkst.10:00 līdz 12:00 darbosies DAP Gaujas NP administrācijas radošās darbnīcas par tēmu "Izzini dabu!". Tajās zinoši dabas aizsardzības jomā strādājošie aicinās iepazīt Gaujas nacionālo parku un Līgatnes dabas takas, uzzināt par uzvedības normām īpaši aizsargājamās teritorijās spēlējot dažādas interesantas spēles un liekot puzzli.

Pasākuma dalībnieki varēs izspēlēt divas izglītojošas un jautras galda spēles ar asprātīgiem jautājumiem - "Lāča ceļojums pa Gaujas nacionālo parku" un "Pa Lūša pēdām Līgatnes dabas takās". Tāpat varēs piedalīties spēlē "Laša dzīvesstāsts", kurā būs iespēja iepazīties ar lašveidīgo zivju dzīves veidu, sugas apdraudējumiem dzīves un nārsta laikā.

Visās aktivitātēs līdzdarbosies arī Gaujas NP jaunie reindžeri, kas ir jaunieši, kas aktīvi darbojas dabas aizsardzības jomā un palīdz šīs jomas speciālistiem īstenot "zaļās" idejas un pasākumus.

No plkst.12:00 līdz 14:00 darbosies DAP Ķemeru NP administrācijas radošās darbnīcas. Tajās visi interesenti varēs veidot, krāsot, zīmēt un citādi radoši izpausties par dabas tēmu, vērot putnus un iepazīt Ķemeru dabas bagātību - sērūdeņradi. Radošajās darbnīcās būs sērūdens stends, kurā interesentiem būs iespēja pašiem pasmaržot vai pagaršot sērūdeni un apskatīt, pataustīt dūņas.

Vairāk par "zaļajām" aktivitātēm Vērmanes dārzā, kas norisināsies līdz pat 11.jūlijam, lasiet šeit.

Sagaidot X skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus, norisinājās vides izglītības projekts "Zaļais kods," kura aktīvākajiem dalībniekiem DAP dāvāja balvas izzinošu ekskursiju veidā uz Gaujas un Ķemeru nacionālajiem parkiem visa gada garumā zinošu gidu - dabas ekspertu pavadībā. Arī iepriekš aprakstītās aktivitātes norisinās šī vides izglītības projekta ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!