Foto: DELFI
Dienā pēc Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) galvenās ēkas atklāšanas to apmeklējuši aptuveni 700 cilvēku, informē muzejā.

LNMM pārstāve Anna Balandina stāstīja, ka ceturtdien muzeja apmeklētāju vidū bija gan vietējie iedzīvotāji, gan arī daudzi tūristi. Muzeja darbinieki novadīja desmit ekskursijas, tāpat atjaunotajā LNMM ēkā pabijusi arī pirmā skolnieku grupa.

LNMM direktore Māra Lāce atzina, ka pirmās nupat atklātā muzeja darba dienas bijušas ļoti nogurdinošas, bet tajā pašā laikā ir liels gandarījums, ka muzejs atkal ir atvērts apmeklētājiem.

Kā ziņots, ceturtdienas rītā rinda pie muzeja durvīm neveidojās. Nedaudz pēc desmitiem muzeju bija apmeklējuši aptuveni simts cilvēku.

LNMM, kas trešdien tika atklāts pēc trīs gadu ilgušas rekonstrukcijas, pirmajā dienā apmeklēja vairāk nekā 19 tūkstoši cilvēku. Rinda pie muzeja 4. maijā bija visas dienas garumā.

Pasākuma apmeklētājiem bija iespējams bez maksas iepazīties ar LNMM pastāvīgo ekspozīciju "Latvijas māksla. 19.-20. gadsimts", un īpaši muzeja atvēršanai sagatavotajām izstādēm, kas veltītas Latvijas māksliniekiem Miervaldim Polim un Borisam Bērziņam.

Valsts nozīmes arhitektūras piemineklis – Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenā ēka – bez kapitālā remonta bija kalpojusi sabiedrībai jau 107 gadus.

LNMM rekonstrukcijas izmaksas ir 29 miljoni eiro.

LNMM ir atvērts katru dienu, izņemot pirmdienu. Otrdienās, trešdienās un ceturtdienās muzejs strādā līdz plkst.18, savukārt piektdien - līdz plkst.20. Sestdienās un svētdienās muzeju var apskatīt līdz plkst.17. Muzejā iespējams pieteikt arī ekskursijas. Pēc Balandinas teiktā, ekskursiju grafiks līdz jūnija vidum gan ir saspringts, tādēļ muzeja darbinieki iesaka izmantot muzeja izstrādāto mobilo aplikāciju, kā arī citus materiālus, ja gidu pakalpojumi nav pieejami.

Apmeklētāji ratiņkrēslos muzejā var iekļūt no Valdemāra ielas puses, savukārt māmiņas ar bērnu ratiņiem - no Esplanādes parka puses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!