Foto: Publicitātes foto

Tukuma muzeja Durbes pilī (M.Parka iela 7) 11. septembrī plkst. 14.00 atklās izstādi "Raiņa un Aspazijas vēstules", kurā būs apskatāma daļa no UNESCO programmas "Pasaules atmiņa" Latvijas nacionālajā reģistrā iekļautās Raiņa un Aspazijas sarakstes, portālu "Delfi" informē muzeja pārstāvji.

Raiņa un Aspazijas savstarpējā sarakste aptver 35 gadus abu dzejnieku radošajā mūžā. Šī divu pasaules mēroga radošu personību sarakste ir neaizstājams un nepārvērtējams avots Latvijas kultūras un vēsturē. Tā aptver hronoloģiski plašu Latvijas vēstures posmu, atspoguļo dzejnieku lomu un vietu nacionālās kultūras procesu eiropeizēšanā, valstiskuma idejas izlološanā un neatkarīgas Latvijas valsts tapšanā. Tajā caurvijas mīlestība, cieņa vienam pret otru, kā arī divu personību dialogs, kas veicina radošo attīstību un realizēšanos.

Raiņa un Aspazijas sarakste, ko glabā Rakstniecības un mūzikas muzejs, UNESCO programmas "Pasaules atmiņa" Latvijas nacionālajā reģistrā iekļauta kā Latvijas nozīmīgākais dokumentārais mantojumu ar mērķi veicināt tā aizsardzību, pieejamību un atpazīstamību Latvijā un starptautiskā mērogā.

Izstādes ietvaros 11.septembrī plkst. 14.00 ar priekšlasījumu "Raiņa un Aspazijas sarakste: dokuments, dzīvesstāsts, garīgais testaments" uzstāsies Memoriālo muzeju apvienībā ietilpstošā Raiņa un Aspazijas muzeja galvenais speciālists Jānis Zālītis.

Izstāde "Raiņa un Aspazijas vēstules" būs apskatāmas līdz 10. novembrim Durbes pilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!