X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībnieki un viesi medicīnisko palīdzību varēs saņemt kopumā 85 "ātrās palīdzības" posteņos, informē Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests.

Kopumā Dziesmu svētku laikā dažādās svētku norises vietās pastāvīgi dežūrēs vairāk kā simts NMPD mediķu, tostarp neatliekamās medicīnas ārsti, bērnu reanimatologi, bērnu traumatologi, bērnu intensīvās terapijas māsas un citi speciālisti.

Papildus tam svētku norises vietās pirmās palīdzības sniegšanai NMP dienests ir piesaistījis arī sertificētus pirmās palīdzības sniedzējus no Latvijas Sarkanā krusta.

"Ātrās palīdzības" posteņus var atrast pēc lieliem, baltiem baloniem ar sarkanu krustu, dzeltenu telti vai ātrās palīdzības mašīnu.

Mediķi dežurēs uz vietas svētku norises vietās gan Daugavas stadionā, Mežaparka Lielajā estrādē, Ķīpsalas izstāžu zālē, Vērmanes dārzā, Rīgas Latviešu biedrības namā, Rīgas kongresa namā, Etnogrāfiskajā Brīvdabas muzejā un citur, gan arī svētku dalībnieku gājiena laikā.

Mediķi atminas, ka iepriekšējo svētku laikā visbiežāk nācies palīdzību sniegt svētku dalībniekiem, kuri cietuši no karstuma, saules apdeguma, pārkaršanas, vispārēja vājuma, saaukstēšanās, sastiepumiem, mežģījumiem, nobrāzumiem, lūzumiem, gremošanas traucējumiem, insektu kodumiem, kā arī hronisku saslimšanu paasināšanās.

Ja pasākuma dalībnieki vai viesi neatrodas svētku norises vietās, kur iespējams uz vietas saņemt mediķu palīdzību, NMPD atgādina, ka akūtu, pēkšņu saslimšanu vai traumu gadījumos "ātro palīdzību" var izsaukt pa tālruņa numuru 113.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!