Saeimas priekšsēdētāja Induļa Emša un Francijas Republikas Nacionālās Asamblejas prezidenta Patrika Oljē un viņa vadītās delegācijas laikā tika atzinīgi novērtēta abu valstu sadarbība ekonomikā, kultūrā un tūrismā, kā arī pārrunāta tālākā sadarbība, informēja Saeimas Preses dienestā.
Puses bija vienisprātis, ka attiecības starp Latviju un Franciju visos līmeņos vērtējamas kā ļoti draudzīgas un labas. Atzinīgi tika novērtēta abu valstu sadarbība ekonomikas, tūrisma un kultūras jomā, kā arī skarts tās tālākās attīstības aspekts. Emsis uzvēra, ka īpaši jāatzīmē parlamentārā sadarbība starp Saeimu un Francijas Senātu un Nacionālo Asambleju, kam ir liels attīstības potenciāls nākotnē.

Oljē pastāstīja par pašreizējo iekšpolitisko situāciju savā valstī, tostarp par gaidāmajām prezidenta un parlamenta vēlēšanām. Viņš arī atgādināja par Latvijas kultūras festivāla "Pārsteidzošā Latvija" norisi Francijā, kas sniedza daudz plašāku ieskatu par Latvijas valsti. Francijas atbildes festivāls "Francijas pavasaris Latvijā 2007" ir veiksmīgs tā turpinājums, kas pilnveido un nostiprina attiecības starp abām valstīm, radot papildu impulsu turpmākai ilgtermiņa sadarbībai.

Tikšanās laikā uzmanība tika pievērsta arī Eiropas Savienības (ES) aktualitātēm, tostarp enerģētikas politikas un enerģētikas drošības nodrošināšanas jautājumiem, ES konstitūcijas projektam un Eiropas nākotnei. Abas puses bija vienisprātis, ka svarīga loma pareizai procesu izpratnei ES aktuālajos jautājumos ir to izskaidrošanai sabiedrībai.

Sarunā piedalījās arī Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle. Informējot par Latvijas līdzdalību ES kaimiņu politikas īstenošanā, viņa pastāstīja par mūsu valsts eirointegrācijas pieredzes nodošanu un uzsāktajiem projektiem ar Ukrainu, Moldovu un Gruziju, kā arī par Baltijas valstu, Ziemeļvalstu un Beniluksa valstu aktīvo sadarbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!