Foto: Aijas Bley foto no sērijas "Dievietes" (2016)

Literatūras un filosofijas interneta žurnāls "Punctum" sadarbībā ar Latvijas Laikmetīgās mākslas centru festivālā "Survival Kit 8" rīko diskusiju "Mūsdienu raganības: sievišķības meklējumu un zaudējumu prakses".

Saruna notiks 15. septembrī pulksten 18.00 K.K. fon Stricka villā (Aristida Briāna ielā 9) festivālā "Survival Kit 8", kas šogad ar tēmu "Sabiedrības akupunktūra" pievēršas ezotērikai, spirituālismam, misticismam un citām netradicionālām praksēm.

Diskusiju vadīs sociālantropoloģe Anna Žabicka, tajā piedalīsies māksliniece Aija Bley, teoloģe Laima Geikina, mākslas kritiķe, feministe un barojoša mamma Jana Kukaine un sociālantropolgs Klāvs Sedlenieks.

Ierakstot interneta meklētājā vārdu "sievišķība", lielākoties atrodami attēli ar sievieti, kas pieglaudusies pie maigi rozā ābeļu zara, ziedu vainagu galvā, pļavas ieskauta. Vai arī valšķīga, valdzinoša, mazliet mežonīga. Sieviete – daba visās tās izpausmēs. Tāpat tiek piedāvāts apmeklēt kursus un uzzināt, kur mīt sievišķība, sajust sevī nobriedušas sievišķības garšu dažādās nodarbībās vai vismaz, vairot sievišķību, ar desmit vienkāršu soļu palīdzību.

Diskusijas dalībnieki no atšķirīgām perspektīvām analizēs pieejamās "sievišķības prakses" un to ietekmi uz individualitāti. Aplūkojamie jautājumi: kas ir sievišķība un vai sievišķība ir neatraujami saistīta ar vīrišķību? Kāda ir bijusi reliģijas ietekme uz mūsdienu sievišķības konceptu, vai feminisms un sievišķība ir savstarpēji nesavietojami jautājumi? Ko sievišķības meklējumi liecina par sabiedrību kopumā?

Ieeja pasākumā ar izstādes apmeklējuma biļeti – 2 eiro, ar atlaidi – 1 eiro vai pilnu festivāla apmeklējuma biļeti, attiecīgi – 5 vai 3 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!