Foto: Publicitātes attēls
Šovasar Cēsīs notiks jau trešais Sarunu festivāls "Lampa", taču jau piektdien, 21. aprīlī, ikviens aicināts uz vērtīgām, festivālu iesildošām sarunām. Pirmajā festivāla iesildošajā pasākumā būs iespēja izpētīt Nacionālo bruņoto spēku bāzi, kā arī piedalīties atvērtā diskusijā par vienu no valstiski nozīmīgākajiem jautājumiem "Kas padara Latviju drošu?", ar drošību saprotot arī mediju pratības, korupcijas, sabiedrības uzticēšanās un kritiskās domāšanas jautājumus. Pasākums notiks 21. aprīlī, plkst. 17.00 NBS instruktoru skolā Valmieras ielā 8, Cēsīs, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Diskusijas dalībnieki – Valsts prezidenta nacionālās drošības padomnieks Jānis Kažociņš, politoloģe un domnīcas "Providus" pētniece Iveta Kažoka, mārketinga speciālists Jānis Polis un SKDS pētniece Ieva Strode – nerunās vien par militāro drošību. Vairāk uzmanības tiks veltīts Latvijas iedzīvotāju apziņas un sociālajai drošībai. Diskusiju vadīs žurnāliste Kristīne Garklāva.

"Lampa" iestājas par vērtīgām sarunām, tieši tādēļ šai iesildošajai diskusijai izraudzīti ievērojami viedokļu līderi, kuru nostāja drošības jautājumos sakņojas viņu profesionālajā darbībā – kā politikā, tā mediju pratībā un militārajā aizsardzībā drošība ir aktuāla no dienas uz dienu.

Iveta Kažoka ir domnīcas "Providus" vadošā pētniece, kura specializējas labas pārvaldības un sabiedrības līdzdalības jautājumos. Jānis Polis ir mārketinga speciālists, kurš plašākai sabiedrībai kļuva populārs, aktīvi pētot un atmaskojot Latvijas sabiedrības mediju lietošanas paradumus, viltus ziņas un interneta propagandu. Jānis Kažociņš kā Valsts prezidenta nacionālās drošības padomnieks ir zinošākais par aktualitātēm valsts militārās drošības jomā. Savukārt SKDS pētniece Ieva Strode ir specializējusies sociāli politiskajos pētījumos un diskusijā dalīsies ar dažādu sabiedriskās domas pētījumu rezultātiem.

Tiem, kuri ieradīsies plkst. 17.00, būs unikāla iespēja izpētīt Nacionālo bruņoto spēku bāzi. Diskusijas sākums plānots plkst. 18.00, un tā turpināsies neformālās sarunās par klausītājiem interesējošiem jautājumiem plkst. 20.00.

Tāpat kā festivālā, arī iesildošajos pasākumos ieeja ir bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!