Foto: Publicitātes foto

No 3. līdz 7. septembrim pašā Silīcija ielejas sirdī – Sanhosē, Kalifornijā - norisinājās XVI ASV Rietumkrasta latviešu Dziesmu svētki, kuri pulcēja dalībniekus un skatītājus no ASV, Kanādas, Latvijas, Austrālijas, Īrijas un Luksemburgas.

Kā portālu "Delfi" informēja Svētku Rīcības komitejas informācijas nodaļas pārstāve Linda Kalna, ASV Rietumkrasta latviešu Dziesmu svētku tradīcija aizsākās 1962. gadā Sietlā un atkārtojās ik pa diviem trim gadiem.

Pēc Latvijas neatkarības atgūšanas svētki notiek ar lielākām atstarpēm, bet ir arvien gaidīti un labi apmeklēti. Šajos Dziesmu svētkos lielajā kopkorī vienojās 270 dziedātāju balsis, bet deju zāli piedimdināja ap 130 dejotāju.

Svētku rīkotāji lēš, ka kopējais apmeklētāju skaits bijis ap 1,300, bet vispopulārākais pasākums bijis tautas deju koncerts. No Latvijas uz tālo Kaliforniju ar tautiešiem sadziedāties devās jauktais koris "Cantus Fortis" (diriģents Ivars Cinkuss), sieviešu koris "Sapnis" (diriģente Iveta Rīsmane-Lūse) un Latvijas Meža darbinieku vīru koris "Silvicola" (diriģents Aivars Opincāns). Svētkus apmeklēja arī Latvijas kultūras ministre Dace Melbārde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!