Foto: EPA/Scanpix/LETA
No 18. līdz 21. janvārim Londonas ielas, parkus un ēkas otro reizi izgaismoja festivāls "Lumiere London", kopumā aptverot vairāk nekā 50 dažādas ikoniskas pilsētas vietas un objektus, tostarp arī Vestminsteras abatiju, Nacionālo teātri un slaveno panorāmas ratu "Londonas aci".

Festivālā piedalījās gan vietējie gaismas instalāciju meistari, gan mākslinieki no visas pasaules. Kā medijiem atklāj "Lumiere London" rīkotāja Helēna Maridža, pasākuma mērķis ir "svinēt publisko telpu".

"Mēs jūtam, ka šie maģijas pilnie mirkļi, ko radām, ir brīži, kuros mēs varam atdot atpakaļ pilsētu tās iedzīvotājiem un visiem," saka Maridža.

Pasākums arīdzan tiek rīkots kā "zāles" pret dažāda veida pēcsvētku nomāktību un "cīņa" ar tumsu, jo saules gaisma šajā gadalaikā pilsētā pazūd ap pulksten 16.00.

Pirmais "Lumiere" festivāls notika 2009. gadā Daremā. Sākotnēji iecerēts kā vienreizējs pasākums, tas tomēr Anglijas ziemeļaustrumu pilsētā iedzīvojās uz vairākiem gadiem. Pēc tam festivāls ceļoja arīdzan uz citām pilsētām, un nu otro gadu pēc kārtas ir nobāzējies Londonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!