Foto: DELFI

Šā gada 30. septembrī VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) informēja, ka ekspluatācijā nodots atjaunotais Jāņa Akuratera muzejs, Ojāra Vācieša ielā 6A, Rīgā, savukārt šodien, 12. oktobrī, žurnālistiem tika dota iespēja ielūkoties restaurētajā muzejā, kurš apmeklētājus varētu uzņemt šā gada decembrī.

Muzeja vadītāja Ruta Cimdiņa aģentūrai "Leta" sacījusi, ka Jāņa Akuratera muzejs savas durvis varētu vērt decembrī. Viņa norādīja, ka atjaunotais un restaurētais Akuratera muzejs pagaidām ir tikai tukšas telpas, kurās divu mēnešu laikā plānots izveidot pamatekspozīju.

VNĪ īstenotā projekta ietvaros Jāņa Akuratera muzeja ēkai, kas ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis, tika veikta jumta seguma nomaiņa ar jauniem betona dakstiņiem, pietuvinot jumta seguma izskatu vēsturiskā jumta izskatam, izveidots apmeklētājiem pielāgots muzeja ieejas mezgls, veikta interjera detaļu atjaunošana pēc oriģinālajiem paraugiem, t. sk., muzejā iebūvēto būvgaldniecības izstrādājumu restaurācija. Muzeja atjaunošanas un restaurācijas darbu laikā ēkā ogļu apkures sistēma nomainīta uz gāzes apkures sistēmu, restaurēts un atjaunots kamīns un krāsnis, labiekārtota muzeja teritorija un veikta verandas un terases restaurācija.

Jāņa Akuratera muzeja telpas vēsturiski iekārtotas pēc arhitekta Vernera Vitanda projekta.

Muzeja atjaunošanas un restaurācijas darbus pēc SIA "Arhitektes Ināras Caunītes birojs" izstrādātā būvprojekta veica SIA "Modus būve". Projekta kopējās izmaksas ir 250 000 eiro, ziņo aģentūra "Leta". Eiropas Ekonomikas zonas līdzfinansējums ir 212 500 eiro, savukārt 37 500 eiro ir valsts budžeta līdzfinansējums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!