Foto: Herta

15. februārī, svētdienā Hardija Lediņa kafejnīcā (mūzikas veikals "Upe" Vaļņu ielā 26) notika pirmā tikšanās diskusiju cikla "Sarunu darbnīcas" ietvaros, ko reizi mēnesī visa gada garumā vadīs Līga Lindenbauma. Pirmā saruna bija veltīta Hardija Lediņa muzikālajam mantojumam un tajā piedalījās mūziķi Inguna Rubene (bijusī Černova), Ingus Baušķenieks un Andris Indāns.

Pirmās sarunu darbnīcas ieraksts pieejams internetā.

Saistībā ar NSRD veltīto koncertu "Zū-zā ti-ti-ti", kas 27. februārī notiks Anglikāņu baznīcā, kā pirmā "Sarunu darbnīcas" tēma tika aplūkota Hardija Lediņa muzikālā darbība un tās ietekme uz sava laika un nākamo paaudžu mūziku.

Sarunas dalībniece Inguna Rubene bija Hardija Lediņa muzikālo aktivitāšu un performanču līdzgaitniece, kura 1980. gadu sākumā "NSRD" apvienībai piebiedrojās kā profesionāla mūziķe un dziedātāja.

Ingus Baušķenieks ir leģendārās latviešu "jaunā viļņa" grupas "Dzeltenie pastnieki" līderis – grupas pirmsākumus lielā mērā ietekmēja sadarbība ar Hardiju Lediņu, arī viņu dziesmās bieži tika izmantoti Jura Boiko un Hardija Lediņa teksti.

Jaunākās paaudzes mūziķus pārstāvēja viens no nozīmīgākajiem Latvijas elektroniskās mūzikas autoriem Andris Indāns ("Gas of Latvia"), kuru "NSRD" skanējums saistīja jau skolas laikā – viņa darba "Inout" kaverversija ir viens no pēdējiem Hardija Lediņa veidotajiem skaņu celiņiem "Baobab Bab".

Andris Indāns ir arī viens no grupas "First Latvians on Mars" dalībniekiem, kas sākotnēji radās kā veltījums Hardijam Lediņam.

Sarunu darbnīcu vadīja kuratore, mākslas zinātniece Līga Lindenbauma, kura specializējas mūsdienīgā mākslas kolekciju interpretācijā un to saistīšanā ar aktuālajām laikmetīgās mākslas norisēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!